Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste așteptări: compania petrolieră Shell raportează un profit de aproape 10 miliarde de dolari în primul trimestru

shell

Gigantul grup petrolier britanic Shell a raportat joi un profit peste aşteptări în primul trimestru, extinzând o serie de rezultate extraordinare după creşterea preţurilor mărfurilor în 2022, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, transmite CNBC, citat de news.ro.

Shell a raportat un profit ajustat de 9,6 miliarde de dolari pentru primele trei luni ale anului, depăşind confortabil aşteptările analiştilor de 8,6 miliarde de dolari, potrivit Refinitiv.

Compania a înregistrat câştiguri ajustate de 9,1 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului anterior şi de 9,8 miliarde de dolari pentru ultimele trei luni ale anului 2022.

Shell a decis să menţină ritmul programului său de răscumpărare de acţiuni la 4 miliarde de dolari în următoarele trei luni şi să menţină dividendul neschimbat, la 0,2875 dolari pe acţiune.

Shell spune că rezultatele sale trimestriale reflectă performanţe operaţionale îmbunătăţite şi costuri mai mici pentru activitatea de zi cu zi

Acesta a adăugat că rezultatele robuste ale tranzacţionării şi optimizării cu combustibili compensează impactul preţurilor mai slabe la petrol şi gaze.

Compania a raportat în primul trimestru o datorie netă de 44,2 miliarde de dolari, în scădere de la 48,5 miliarde de dolari în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Reflectând la câştigurile din primul trimestru, CEO-ul Wael Sawan a declarat că compania ”a obţinut rezultate puternice şi performanţe operaţionale robuste, pe fondul unei volatilităţi continue, continuând în acelaşi timp să furnizeze surse vitale de energie sigură”.

Rezultatele Shell urmează imediat după cele ale rivalul uibritanic BP, care a raportat marţi o scădere a profitului în primul trimestru, dar a depăşit aşteptările analiştilor privind tranzacţionarea robustă cu petrol şi gaze.

Totuşi, acţiunile BP au scăzut, deoarece compania listată la Londra a declarat că intenţionează să-şi reducă răscumpărările de acţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.