Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste jumătate din americani sprijină performanţele preşedintelui Biden şi planul său de investiţii în infrastructură (Sondaj)

Reuters
Joe Biden

Peste jumătate din americani sprijină performanţele preşedintelui Biden şi planul său de investiţii în infrastructură, potrivit unui sondaj realizat de NBC News, transmite CNBC, potrivit news.ro.

Rezultatele sondajului publicate duminică au arătat că 53% dintre respondenţi aprobă performanţele lui Biden, respectiv 90% dintre democraţi, 61% dintre independenţi şi 9% dintre republicani.

Participanţii la cercetare au fost mai puţin mulţumiţi de modul în care Biden a gestionat relaţiile cu China, problemele armelor, securitatea frontierelor şi imigraţia.

Preşedintele a primit, de asemenea, sprijin pentru pachetul său de ajutor pentru coronavirus adoptat în martie şi propunerea sa referitoare la infrastructură, de 2.000 de miliarde de dolari, care are scopul de a contribui la stimularea economiei post-pandemie.

Sondajul arată că 46% la sută dintre americani consideră că proiectul de lege al preşedintelui, de 1.900 de miliarde de dolari pentru susţinerea populaţiei pe timpul de pandemie - care prevede plăţi directe către americani şi extinderea indemnizaţiilor pentru şomaj, printre alte ajutoare - este o idee bună, în timp ce 25% au spus că este o idee proastă şi 26% nu au avut o părere.

În plus, 61% dintre respondenţi au declarat că cea mai dificilă perioasă a pandemiei sa încheiat în SUA, în timp ce doar 19% cred că ce va fi mai rău urmează să vină.

Planul de infrastructură al lui Biden, care îşi propune să revitalizeze infrastructura de transport din SUA, sistemele de apă, infrastructura de internet în bandă largp şi producţia, precum şi combaterea schimbărilor climaticeeste, de asemenea, popular printre respondenţi. Astfel, 59% au spus că planul este o idee bună, în timp ce 21% nu au fost de acord şi 19% nu au avut o părere.

Răspunsurile diferă în funcţie de partid:  87% dintre democraţi, 68% dintre independenţi şi 21% dintre republicani au spus că susţin planul de infrastructură.

Preşedintele a primit, de asemenea, note mari în ceea ce priveşte modul în care tratează pandemia de coronavirus, cu o rată de aprobare de 69%, precum şi gestionarea economiei, care a primit o aprobarea de 52%. În ceea ce priveşte unirea ţării şi lupta cu problemele rasiale, 52% şi respectiv 49% dintre respondenţi au o opinie favorabilă.

Participanţii au fost mai puţin mulţumiţi de modul în care Biden gestionează relaţiile cu China, problemele armelor, securitatea frontierelor şi imigraţia.

Sondajul a mai arătat că 80% dintre oameni încă mai cred că SUA sunt în mare parte divizate, în pofida angajamentului lui Biden de a unifica ţara.

Sondajul a chestionat 1.000 de adulţi la nivel naţional, în perioada 17 aprilie - 20 aprilie şi are o marjă de eroare de plus sau minus 3,1 puncte procentuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.