Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste jumătate dintre filipinezi sunt îngrijorați pentru sănătatea lui Rodrigo Duterte - Președintele este recunoscător

www.ibtimes.co.uk
Rodrigo Duterte

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte este recunoscător pentru faptul că tot mai mulţi concetăţeni ai săi îşi fac griji pentru starea sa de sănătate, însă, după cum a subliniat joi purtătorul său de cuvânt, nu sunt motive de îngrijorare, informează dpa preluată de Agerpres.

Potrivit unui sondaj realizat la nivel naţional, 66% dintre filipinezi sunt îngrijoraţi pentru starea de sănătate a lui Duterte, la câteva luni după ce Duterte fusese suspect de cancer. Acest procent a crescut de la 55% cât se înregistra în sondajul precedent.

Majorarea arată că "o mare parte" dintre filipinezi sunt îngrijoraţi şi se roagă pentru buna sănătate a liderului lor de 73 de ani, astfel ca el să-şi poată duce până la capăt mandatul, a subliniat purtătorul de cuvânt prezidenţial Salvador Panelo într-un comunicat.

"Ei sunt îngrijoraţi că acest preşedinte - care şi-a oferit libertatea şi viaţa pentru a salva generaţii de dependenţa de droguri ilegale şi din ghearele unei morţi sigure, precum şi pentru a face totul ca familiile lor să nu fie unele disfuncţionale - ar putea să nu-şi ducă până la capăt mandatul", a explicat Panelo. "Preşedintele recunoscător îşi asigură naţiunea că nu există motive de îngrijorare în condiţiile în care starea sa de sănătate este bună, iar programul său curent de activităţi menite să răspundă nevoilor cetăţenilor este o dovadă a bunei sale condiţii fizice", a adăugat acesta.

Duterte a fost vizat de zvonuri privind starea sa de sănătate de când a devenit preşedinte, în 2016. Criticii i-au cerut administraţiei sale să emită buletine medicale regulate, însă el a susţinut că nu este nevoie de aceasta. În octombrie, Duterte a fost suspectat de cancer după ce doctori au descoperit o excrescenţă în tractul său digestiv, însă testele cancerigene au avut rezultate negative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.