Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste o mie de turişti, blocaţi în Franța după anularea curselor aeriene

makalius.lt
aeroport

Cel puţin o mie de turişti, în cea mai mare parte britanici, au fost cazaţi de urgenţă sâmbătă seara în Savoie (estul Franţei) după anularea curselor aeriene din Chambery din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, au anunţat duminică autorităţi regionale,citate de AFP, potrivit Agerpres.

O ceaţă persistentă sâmbătă dimineaţa în regiunea Chambery, în apropierea staţiunilor de ski foarte frecventate de turişti în această perioadă a anului, este la originea anulării a şapte curse aeriene care trebuiau pe turişti înapoi acasă.

Toate zborurile prevăzute la acest aeroport sâmbătă dimineaţa au fost amânate. Ele au fost reprogramate în cursul după-amiezii, dar şapte dintre ele au trebuit să fie anulate din cauza întârzierilor cumulate.

În total, 535 de turişti blocaţi au fost cazaţi sâmbătă seara în Centrul congreselor din oraşul Aix-les-Bains şi şi-au petrecut acolo noaptea după ce prefectura Savoie şi-a pus în aplicare începând cu ora 17:00 (16:00 GMT) planul de cazare şi a recheziţionat echipamentul necesar din comună.

Alţi 450 de turişti afectaţi de aceste anulări au fost cazaţi în hoteluri din departamentul respectiv.

În total, 20 de autobuze au fost închiriate pentru a-i transporta în cursul serii spre Aix-les-Bains. Responsabili locali, reprezentanţi ai poliţiei municipale şi voluntari ai Crucii Roşii au fost mobilizaţi de asemenea pentru a-i direcţiona pe turiştii blocaţi.

"Pasagerii vor putea pleca astăzi de pe aeroporturile din Lyon, Grenoble şi Geneva. Avioane charter au fost închiriate pentru a-i prelua în cursul dimineţii", a indicat pentru AFP prefectura din Savoie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.