Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste o sută de rădăuțeni s-au strâns în fața primăriei pentru A PROTESTA - Sâmbătă Jandarmeria a aplanat o situație cu GAZE LACRIMOGENE

Inquam Photos / Octav Ganea
protest

Peste o sută de persoane s-au strâns, duminică n fața primăriei din localitate pentru a protesta împotriva măsurilor luate de autorități față de persoanele nevaccinate.

Protestul este unul pașnic, potrivit RTV, iar oamenii își strigă nemulțumirile față de actualele restricții.

Sute de rădăuţeni au protestat și sâmbătă seară, împotriva restricţiilor impuse pe fondul pandemiei, contra purtării măştii de protecţie şi a vaccinării, jandarmii intervenind după ce s-au înregistrat incidente.

Citește și: Martorii GREI ai DNA au DESFIINȚAT-O pe Elena Udrea în sala de judecată: `S-a spus cu subiect si predicat că Elena Udrea era la butoane`...

Oamenii au mărşăluit pe străzile municipiului Rădăuţi şi s-au oprit în faţa primăriei, scandând "Libertate!", "Jos masca!", "Jos Guvernul!", "Demisia!", "Fără vaccin!", "Stop certificatului verde!".

La un moment dat, protestul a degenerat şi jandarmii au folosit spray iritant lacrimogen.

Într-un comunicat transmis AGERPRES de Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava se arată că un protestatar s-a urcat pe o maşină şi a refuzat să coboare la solicitarea forţelor de ordine.

Potrivit sursei citate, doi jandarmi au intervenit şi l-au dat jos de pe maşină, iar pe timpul acţiunii câţiva protestatari s-au grupat în jurul celor doi jandarmi.

Pentru a permite celor doi jandarmi să revină în dispozitiv, echipa trimisă în sprijin a fost nevoită să folosească spray-ul iritant lacrimogen.

Pe timpul acestei acţiuni, un protestatar a aruncat o petardă către forţele de ordine, o persoană participantă la protest fiind rănită. Aceasta a fost preluată de un echipaj Serviciului de Ambulanţă Judeţean, i s-au acordat îngrijiri medicale şi este în afara oricărui pericol.

Cei doi bărbaţi implicaţi în acest incident, cel care a folosit petarda şi cel care s-a urcat pe maşină, au fost identificaţi de forţele de ordine, urmând a se lua măsurile legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.