Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste opt milioane de turiști au vizitat Bulgaria în primele 10 luni ale anului. Cei mai mulţi au venit din din România, Grecia, Germania și Rusia

dreamstime.com
alimente plaja

Peste 8,4 milioane de turişti au vizitat în primele zece luni din acest an Bulgaria (ţară a cărei populaţie este de aproximativ şapte milioane), o creştere de 5% faţă de 2017, cei mai mulţi vizitatori străini fiind din România, Grecia, Germania, Turcia şi Rusia, a anunţat ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmit Independent Balkan News Agency şi Sofia Globe, conform Agerpres.

În primele nouă luni din 2018, veniturile obţinute de pe urma turiştilor străini au urcat la 3,2 miliarde de euro, cu 7% mai mult decât în perioada ianuarie-septembrie 2017.

În lunile de vară, peste 5,4 milioane de vizitatori străini au venit în Bulgaria, fiind cel mai de succes sezon estival înregistrat vreodată în statul balcanic, a explicat Angelkova.

Volkswagen ar putea asambla automobile în uzinele Ford din SUA

Oficialul a adăugat că principala dificultate cu care se confruntă industria bulgară a turismului o reprezintă lipsa personalului calificat.

Peste 770 de angajaţi sezonieri în turism au fost aduşi vara aceasta din alte state în Bulgaria, dublu comparativ cu sezonul estival din 2017. Măsuri similare vor fi luate şi pentru sezonul de iarnă, a declarat ministrul Turismului, iar anul viitor vor fi promovate pelerinajele în Bulgaria.

Autorităţile de la Sofia colaborează cu alte 11 state din regiune pentru a crea o rută comună balcanică care să atragă nu doar turişti din Europa ci şi din alte zone ale lumii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.