Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste un milion de angajaţi în somaj tehnic, în aprilie: Unde au fost înregistrate cele mai multe cereri

Linkedin
somaj

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Victor Picu, a declarat, miercuri, că în luna aprilie, pentru obţinerea şomajului tehnic, au fost depuse peste 124.000 de cereri pentru peste un milion de angajaţi. În aprilie, cele mai multe cereri au fost depus în Bucureşti şi in judeţul Timiş.

“Plăţile pentru luna martie au fost în valoare de peste 300 de  milioane de lei, au fost depuse în jur de 70.000 de cereri pentru peste 500.000 de angajaţi. Pentru luna aprilie, fiind luna cea mai aglomerată din punct de vedere al implementării acestui proiect, fost depuse peste 124.000 de cereri pentru peste un milion de angajaţi. De menţionat este faptul că plăţile s-au făcut în termenul stabilit prin lege în majoritatea cazurilor plăţile s-au făcut chiar mai repede, într-un termen de 10 zile”, a afirmat Victor Picu, conform news.ro.

Specialiștii explică MOTIVELE NEAȘTEPTATE: de ce se mută protestele din SUA în Europa

El a precizat şi unde au fost depuse cele mai multe cereri în luna aprilie.

“Cele mai multe cereri au fost depuse în Bucureşti pentru luna aprilie, peste 20.000 de cereri pentru 240.000 de angajaţi şi au fost făcute plăţi de peste 430 de milioane de lei. Judeţul Timiş a avut 5.226 de solicitări de la angajatori pentru 69.710 angajaţi, Braşov, Cluj, Iaşi, Ilfov au fost judeţe cu peste 50.000 de angajaţi plătiţi”, a explicat preşedintele ANOFM.

Victor Picu a precizat că cele mai afectate domenii au fost Horeca şi industria prelucrătoare, fiind depuse cereri de la firme cu unu sau doi angajaţi până la companii cu cereri pentru 12.000 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.