Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste zece au fost rănite în Bangladesh, în noi proteste împotriva vizitei premierului indian

arabnews.com
Bangladesh proteste

Peste zece persoane au fost rănite duminică în Bangladesh în ciocniri între poliţişti şi manifestanţi islamişti, a relatat un cotidian local, în a treia zi de proteste împotriva vizitei prim-ministrului indian Narendra Modi, informează France Presse, potrivit AGERPRES.

Cinci persoane au fost ucise vineri şi alte şase sâmbătă, când poliţia a deschis focul asupra protestatarilor în mai multe părţi ale ţării.

Manifestanţii, cei mai mulţi membri ai celui mai mare grup islamist radical din Bangladesh, Hefazat-e-Islam, condamnă vizita lui Modi, un naţionalist hindus, pe care îl acuză că a alimentat violenţa împotriva musulmanilor din ţara sa.

Protestele au loc în momentul în care Bangladesh sărbătoreşte a 50-a aniversare a independenţei sale şi guvernul laudă succesele economice ale ţării - umbrite de încălcările drepturilor omului, potrivit grupurilor de apărare a drepturilor omului.

Vezi și: CUTREMUR în Ministerul Apărării: fost adjunct al serviciului secret al Armatei a fost ARESTAT

"Acţiune, acţiune, acţiune directă", au scandat susţinătorii Hefazat-e-Islam la Narayanganj, în apropierea capitalei, unde au blocat o autostradă importantă între Dacca şi oraşul port Chittagong.

Sute de persoane au ars anvelope şi obiecte de mobilier pe trotuar, scandând lozinci împotriva prim-ministrului indian şi cerând autorităţilor să investigheze tirurile mortale din ultimele zile.

Poliţia a tras cu grenade lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

Cotidianul Prothom Alo relatează că cel puţin 15 persoane au fost rănite în ciocniri la Narayanganj.

Vizita naţionalistului indian Narendra Modi, sosit vineri în capitală cu ocazia aniversării independenţei, a fost marcată de mai multe zile de manifestaţii - de asemenea ale studenţilor şi militanţilor de stânga - care îl acuză de exacerbarea comunitarismului în India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.