Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peter Beyer: 'Sper ca planul lui Trump de a retrage trupe americane din Germania să eşueze'

RFI
soldati SUA

Coordonatorul guvernului german pentru relaţiile transatlantice, Peter Beyer, a afirmat într-o declaraţie făcută miercuri DPA că speră ca planul preşedintelui SUA, Donald Trump, de a retrage trupe americane din Germania să eşueze, potrivit Agerpres.

Planul, care vizează o reducere a contingentului de trupe americane din Germania de la aproape 35.000 la 25.000, "nu este în interesul securităţii Germaniei sau al NATO şi de asemenea nu are sens din punct de vedere geopolitic pentru SUA", a apreciat înaltul responsabil german.

Declaraţia lui Beyer intervine înaintea anunţului pe care ministrul apărării american Mark Esper se aşteaptă să-l facă miercuri cu privire la acest plan al Washingtonului.

"Sunt mulţi oponenţi la Washington, nu doar printre democraţi, ci şi în rândul republicanilor şi la Pentagon. Este încă posibil ca acest plan să eşueze", a afirmat Beyer.

Mircea Lucescu împlinește 75 de ani! Cel mai titrat tehnician român din toate timpurile se pregătește pentru o nouă aventură

Trump a anunţat reducerea efectivelor americane din Germania după mai mulţi ani în care a criticat Berlinul pentru nerespectarea obiectivului de cheltuieli privind apărarea în cadrul NATO, de 2% din Produsul Intern Brut (PIB).

O parte din trupele americane care vor fi retrase din Germania urmează să fie relocate în Polonia, dar o cifră exactă nu a fost făcută publică.

Anunţul iniţial a surprins guvernul german. Beyer a spus că autorităţile germane au aflat despre aceasta din presă şi au aşteptat o săptămână pentru a primi mai multe informaţii, "ceea ce nu ar mai trebui să se întâmple în buna şi vitala prietenie dintre SUA şi Germania".

Cele două ţări sunt în prezent în discuţii cu privire la această problemă.

SUA îşi menţin principala lor bază aeriană pentru Europa şi Africa la Ramstein, în sud-vestul Germaniei. Baza serveşte, de asemenea, ca avanpost major pentru forţele americane din Afganistan şi întregul Orient Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.