Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peter Sarsgaard, premiat cu Coppa Volpi la Veneţia: Inteligenţa artificială este terifiantă pentru cinematografie

Global Campus of Human Rights
Coppa Volpi festival venetia

Dacă actorii şi scenariştii marcanţi de la Hollywood pierd bătălia pentru reglementarea inteligenţei artificiale, industria cinematografică "nu va fi decât prima care va cădea", a avertizat actorul american Peter Sarsgaard în momentul în care a primit, sâmbătă seară, premiul de interpretare la Festivalul de Film de la Veneţia, potrivit news.ro.

"Dacă pierdem această bătălie, industria noastră va fi doar prima dintre multe altele care va cădea", a declarat actorul apreciat pentru rolul din "Memory", de Michel Franco.

Medicina sau desfăşurarea războiului ar putea fi la rândul lor încredinţate inteligenţei artificiale, care "deschide calea atrocităţilor", a adăugat el.

În ceea ce priveşte greva de la Hollywood, pe care o susţine, "toate chestiunile legate de salarizarea echitabilă sunt importante", dar utilizarea inteligenţei artificiale este o perspectivă "terifiantă", a spus actorul.

"Sună a science-fiction, dar putem fi cu toţii de acord că un actor şi un scenarist sunt oameni", a adăugat el, insistând asupra "experienţei sacre de a fi uman".

Sarsgaard a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Veneţia pentru rolul unui bărbat cu demenţă, marcat de pierderi de memorie în filmul "Memory", de Michel Franco.

Actorul în vârstă de 52 de ani joacă alături de vedeta americană Jessica Chastain în acest film, scris şi regizat de cineastul mexican.

Acest film emoţionant încearcă să arate cum pacienţii care suferă de demenţă pot continua să trăiască o viaţă plină, inclusiv relaţii romantice, ridicând în acelaşi timp problema dificilă a capacităţii lor de a lua decizii.

Actorul a vorbit cu pacienţii şi cu personalul medical pentru a-şi pregăti rolul. "Foarte des în filme vedem demenţa în stadiul final şi ne paralizează de frică, iar eu chiar nu am vrut să arăt asta", a spus el.

Peter Sarsgaard, care este şi soţul actriţei şi regizoarei Maggie Gyllenhaal, cu care are doi copii, şi-a pierdut recent şi un unchi din cauza unei boli cerebrale.

Născut la 7 martie 1971, Peter Sarsgaard a devenit cunoscut odată cu rolul unui violator în "Boys Don't Cry".

El a continuat să joace într-o serie de roluri eclectice, inclusiv în blockbustere precum "The Batman" şi "Night and Day", cu Tom Cruise şi Cameron Diaz.

De asemenea, joacă în filme independente şi a lucrat alături de regizori de marcă precum Sam Mendes ("Jarhead") şi Woody Allen ("Blue Jasmine").

A jucat, de asemenea, în filmul regizat de soţia sa "The lost daughter", care a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu la Veneţia în 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.