Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petiția care îl va enerva teribil pe Donald Trump: ar putea fi 'mutat' pe strada...Barack Obama

www.gettyimages.com
trump obama

O petiţie prin care se cere New Yorkului să redenumească o parte a celebrului 5th Avenue în onoarea fostului preşedinte Barack Obama - şi prin care adresa Trump Tower ar deveni "725 avenue Obama" - face furori în ultimele zile în Statele Unite, relatează The Huffington Post. Relația dintre Donald Trump și Barack Obama este una glacială, între cei doi având loc mai multe schimburi de replici în ultimii ani.

Citește și: VIDEO ȘOCANT - Klaus Iohannis nici măcar nu se uită la militarul care a leșinat în spatele lui

”Oraşul Los Angeles i-a adus recent un omagiu fostului preşedinte dându-i numele său unei părţi a autostrăzii 134, în apropiere de centrul oraşului”, scrie iniţiatoarea textului, Elizabeth Rowin, pe site-ul ”Move on”, pe care se află petiţia online, informează News.ro.

”Cerem primarului New Yorkului şi Consiliului Municipal să facă acelaşi lucru şi să redenumească o parte a 5th Avenue cu numele său”, se arată în document.

Ea apără legitimitatea cererii invocând ”numeroasele succese” ale fostului şef de stat american, între care ”salvarea din Marea Recesiune, cele două mandate ale sale fără vreun scandal în echipa sa, asasinarea lui Osama ben Laden care a orchestrat atentatele de la 11 septembrie şi moartea a peste 3.000 de newyrkezi”.

Porţiunea 5th Avenue a cărei redenumire o cere se află între străzile 56 şi 57, o zonă oricum altcumva dar nu obişnuită. Aici se află Trump Tower din New York, un imobil deţinut de către actualul locatar al Casei Albe, Donald Trump, în care se află reşedinţa sa principală şi numeroase birouri.

Ideea pare să le placă multora, iar peste 280.000 de persoane au semnat textul. Petiţia urmează să-i fie trimisă primarului oraşului Bill de Blasio după ce adună 300.000 de semnături.

Cu toate acestea, la început era doar o glumă.

Elizabeth Rowin spune că a lansat petiţia după ce a citit pe reţele de socializare o glumă care evoca posibilitatea redenumirii adresei Trump Tower.

”Mi-am spus că este o super idee şi că probabil că nimeni nu va face ceva ca acest lucru să se întâmple. Aşa că am făcut-o!”, declara ea la CBS.

În urma unui debut timid în ianuarie şi câtorva articole de presă la începutul anului, petiţia revine în prezent spectaculos şi este pe cale să-şi atingă obiectivul.

Mai mulţi membri ai Consiliului Municipal au spus că sunt interesaţi de petiţie, iar iniţiatoarea a anunţat că aşteaptă răspunsuri oficiale.

”Eu nu credeam că existăvreo şansă să se întâmple. Acum îmi spun că e genial!”, a mai declarat ea la CBS.

”Cred că oamenii se simt un pic incapabili să acţioneze în acest moment. Şi este un super mijloc de a-l ironiza pe preşedinte. Dacă intenţionează să vorbească, poate că asta îl va încetini un pic şi va fi distractiv”.

Potrivit legislaţiei newyorkeze sunt suficiente 100 de semnături ca o circumscripţie să studieze posibilitatea de a redenumi o porţiune de drum. Însă, este interzis ca numele să aparţină unor personalităţi în viaţă. Dar acest impediment pare să nu o îngrijoreze pe Elizabeth Rowin.

”La Los Angeles există deja două străzi cu numele lui (Barack Obama), New Yorkul nu are de ce să nu facă la fel”, afirmă ea.

Biroul lui Bill de Blasio, primarul democrat al celui mai mare oraş american şi un critic frecvent al lui Donald Trump s-a bucurat de această poveste.

”Suntem încântaţi să-i vedem pe newyorkezi găsind mijoace originale de a rezista”, a declarat el, adăugând că, dacă petiţia va fiprezentată în Consiliul Municipal, acesta din urmă va lua o hotărâre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.