Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petiția unui polițist a strâns RAPID mii de semnături: pedepsele ASPRE cu care vrea reducerea accidentelor rutiere

Petiția unui polițist din Brăila a strâns rapid mii de semnături. Sătul de numărul extrem de mare de accidente mortale, omul legii a propus creșterea substanțială a pedepselor aplicate celor care încarcă legea atunci când se află la volan.

Sebastian Drimbe este poliţist în judeţul Bihor. A scris într-o petiţie publicată pe petitieonline.ro că este de 15 ani în slujba statului şi a cetăţenilor, timp în care a văzut multe accidente rutiere cu victime și că e nevoie de schimbarea urgentă a legislației. „Multe, multe, parcă tot mai multe în ultimii ani. Printre victime, din nefericire, sunt şi copii. Deşi numărul victimelor de pe şosele a crescut întruna în ultimii ani, nu a apărut nicio măsură eficientă din partea legiuitorilor de a scădea numărul accidentelor rutiere. Eu, unul, m-am săturat! M-am săturat să văd cum mor oameni şi copii nevinovaţi pe şoselele ţării. Amenzile nu sunt suficiente. Consider că singurul mod în care conducătorii auto pot fi determinaţi să nu mai accelereze iresponsabil, să nu mai depăşească pe linie continuă, să nu mai urce băuţi la volan şi să conducă mai preventiv este înăsprirea măsurilor complementare la anumite abateri”, transmite poliţistul.

El a publicat o serie de propuneri de modificare a Codului Rutier care ar putea să-i determine pe şoferi să circule cu mai multă atenţie şi responsabilitate pe şosele: - pentru conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, suspendarea dreptului de a conduce pentru 365 zile (de la 90 de zile în prezent) - pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 90 de zile în prezent) - pentru depăşire neregulamentară (depăşirea pe linia continuă), suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent) - pentru virajul la stânga peste linia continuă, suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile (în prezent nu se suspendă) - pentru neoprirea la culoarea roşie a semaforului electric, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent) - pentru utilizarea telefonului mobil la volan, suspendarea permisului pentru 30 de zile (pe lângă amendă şi puncte de penalizare, cum este sancţionată în prezent). Poliţistul consideră esenţial ca la niciuna dintre abaterile de mai sus să nu se poată reduce perioada de suspendare a dreptului de a conduce prin susţinerea unui examen!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.