Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea a primit o bilă neagră în PSD - surse

Radu Pop
playtech.ro
Petre Daea

Liderii PSD au discutat luni, în ședința conducerii centrale, că ministrul Agriculturii, Petre Daea, ar fi putut să obțină de la Comisia Europeană mai multe fonduri pentru fermierii români afectați indirect de războiul din Ucraina, susțin surse din partid.

În ședința PSD s-au căutat răspunsuri la întrebarea de ce primește România mai puține fonduri decât Bulgaria și Polonia. Unii din PSD au fost de părere că Petre Daea ar fi putut să obțină mai multe fonduri, alții l-au apărat pe ministru.

O problemă pe care a avut-o Petre Daea a fost că s-a prezentat cu date vechi pe care le avea de la minister, pe tema situației fermierilor.

Fermierii români au fost aduși în pragul falimentului după ce piața europeană a fost invadată de cerealele ieftine din Ucraina. Aceștia nu-și mai pot vinde acum producția la un preț care să le asigure costurile, motiv pentru România a cerut ajutoare europene pentru despăgubirea agricultorilor.

Chiar ministrul explica recent:

„Ori, iată că acum fermierii se află într-o situaţie extrem de delicată, cu magaziile pline şi cu conturile goale. Magaziile pline pentru că n-au putut să-şi valorifice cerealele şi în mare parte din cauza situaţiei din Ucraina. Nu au putut să-şi valorifice producţia nici la extern, pe culoarele tradiţionale de comerţ şi nici la intern, întrucât consumatorii de cereale din România, având alternativa de a cumpăra la preţuri mai mici cerealele din Ucraina, evident s-au îndreptat spre această ofertă, ceea ce a tulburat profund piaţa cerealelor şi a plantelor oleaginoase”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.