Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea anunță iminența crizei alimentare: Războiul stomacurilor goale este mai periculos și mai devastator decât cel cu arma

Facebook
Petre Daea

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, avertizează că o criză alimentară de proporții nu e doar posibilă, ci chiar iminentă. Daea spune că războiul stomacurilor goale este mai periculos și mai devastator decât cel cu arma și că treaba guvernelor e să protejeze populația.

”Toată lumea și-a deschis porii, cum le spun eu au început gurile celulelor să se deschidă că există criză, dar criza aceasta alimentară și lipsa hranei pe glob nu este de ieri sau de alaltăieri. Când FAO spunea, cu ani de zile în urmă, cu datele statistice pe masă, că la fiecare șase secunde pierdem un copil din cauza foametei, deciziile planetare s-au îndreptat în alte direcții.

O măsură năstrușnică

Dar iată că acum, când s-a pus degetul și pe cocoșul armei, am început să ne uităm și la aceste aspecte pe care le-am avut, cel puțin ca avertisment, în planul nostru de acțiune, înțelegând aici deciziile politice și de deciziile administrative. Eu am spus-o și o repet: războiul stomacurilor goale este mai periculos și mai devastator decât cel cu arma. Și iată că ajungem într-o asemenea situație în care, după avalanșa aceasta de crize, când pandemia ne-a lăsat să căutăm căile noastre de rezolvare, a venit această năstrușnică măsură de a liberaliza prețurile la gaze și la energie, în anul 2021. Este incredibil ce s-a făcut! O asemenea măsură a contribuit din plin la ceea ce avem astăzi.

Eu nu întreb de ce au făcut-o, eu mă întreb în legătură cu consecințele acestei măsuri dacă există măcar un răspuns de regret că am făcut așa ceva. Să știți că bobul de grâu când pleacă din magazie, el se duce la moară, transportat fiind cu motorină, care s-a scumpit. Ajunge în coșul morii, începe totul să se miște cu energie electrică, și ea mai scumpă. Pleacă acolo, se duce la brutării, unde ajunge cu mașinile care funcționează tot cu carburanți, apoi intră în malaxor, care merge tot cu energie, la fel și și cuptorul de pâine. Facturile devin, astfel, uriașe”, a punctat Petre Daea, anunță Bugetul.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.