Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea: Au fost procesate 455.000 de dosare din 866.000 pentru acordarea subvențiilor APIA

Inquam Photos / George Calin
Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat care este situația în privința subvențiilor care vor fi acordate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), începând cu data de 16 octombrie.

„Au încheiat controlul pe data de 1 octombrie, iar acum APIA poate să dea subvenţiile în data de 16, la minutul 1, de la cumpăna nopţii. (...) Sunt pregătiți, acum, pentru primele operațiuni 455.000 de fermieri din 866.000. Sigur, nu poți să dai toți banii într-o zi, că este imposibil acest lucru, avem aproape un milion fermieri, este cel mai mare număr de exploataţii în România şi România este singura ţară din UE care nu a solicitat prelungirea depunerii cererilor şi este prima ţară din UE la accesarea fondurilor europene”, a declarat Daea, aflat la punerea în funcțiune a stațiilor de pompare Pristol şi Salcia din cadrul amenajării Izvoarele - Cujmir (județul Mehedinți).

Ministrul Agriculturii a spus că banii de la Uniunea Europeană (UE) reprezintă efortul autorităților de a atrage fonduri europene pentru fermieri.

„Merită să facem aceste eforturi, să aducem cât mai repede banii de la UE. Nu vin nici cu trenul, nici cu avionul, sau cu sacul. Vin pe baza unor documentații făcute și a unor eforturi extraordinare din partea statului și din partea Autorităților care compun sistemul acesta metodologic de acordare a subvențiilor”, a adăugat Daea.

Stația de pompare Pristol şi Salcia era nefuncțională din 2003. Aceasta a fost repusă în funcțiune în urma unei investiții de 600.000 de lei, deservind 5.530 de hectare de terenuri agricole.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.