Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea, discurs savuros la bilanțul ministerului: 'Am înviat morții'

www.agerpres.ro
Petre Daea

În materie de irigații „am înviat morții”, a declarat mați ministrul Agriculturii Petre Daea, la conferința de presă de marți, când a prezentat bilanțul a doi ani și șase luni de activitate.

Extinderea sistemului de irigații, cu 14 amenajări repuse în funcție și 1,4 milioane de hectare de teren agricol pregătite pentru a fi udate, se numără printre realizările evidențiate de ministru. Anul viitor alte 350.000 de hectare vor fi irigate din Canalul Siret - Bărăgan, a adăugat Daea.

CSM a decis - Când va susține interviul singurul candidat la șefia ÎCCJ în fața judecătorilor

În perioada 1 ianuarie 2017 - 30 iunie 2019 ministerul a atras 8,55 miliarde de euro. În prima jumătate a acestui an sumele banii europeni încasați însumează 2,3 miliarde de euro, dintr-un plan de 3 miliarde de euro.

Suprafețele protejate de sistemele antigrindină au crescut de la 500.000 de hectare în 2017 la 1,8 milioane de hectare în 2019. Investițiile în acest an s-au ridicat la 7,3 milioane de euro, a precizat ministrul, care spune că fără respectivele sisteme, în condițiile meteo ale acestui an „ar fi fost prăpăd”.

Fermierii au primit prin programul de sprijin al culturii tomatelor 82,77 milioane de euro, în perioada 2017 - ciclul I din 2019.

Alte măsuri amintite de ministru sunt programele de sprijin pentru tinerii fermieri și cel de revitalizare a liceelor agricole.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.