Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea ÎL TAXEAZĂ pe fostul ministru al Agriculturii, Adrian Oros: Ne vor costa, din nefericire, mulți ani de aici încolo

Facebook
Petre Daea

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a comentat, pe pagina sa de socializare, ceea ce s-a întâmplat, în ultimul timp, în instituție, când ministru a fost Adrian Oros, spunând că Agricultura poate fi salvată doar dacă Adrian Chesnoiu, cel care ocupă acum, în Guvernul Ciucă, fotoliul ministerial, va repune pe tapet programele uitate de cel care a fost înaintea sa.

"O zi de lucru în câmpul preocupărilor!

În dorința de a vedea, cu interesul de a cunoaște și de a fi alături de cei care nu țin seama de vreme, am ieșit în câmpul lucrat de un valoros specialist cu care am împărțit misiunea grea de la Ministerul Agriculturii, punându-ne tot timpul în sprijinul oamenilor, care, prin dragostea de pământ, au scos la suprafață rodul acestuia.

Ca întotdeauna și astăzi se poate confirma faptul că tehnologia de cultura impune, prin rigoare, mult efort și cheltuieli mari, cu gândul că rezultatul muncii va fi răsplătit.

În discuția de la fața locului și din imaginile de pe câmp am putut constata o dată în plus că succesul în agricultură nu poate fi garantat.

Pe drumul căutării lui te întâlnești cu dragostea de meserie la cei ce au ales să se dedice acestui domeniu.

La Ciolpani, la colegul Daniel Botănoiu am văzut și împlinirea muncii, dar și regretul că succesul nu a fost pe deplin în anul agricol 2020-2021.

Dovleceii și pepenii, înghețați pe câmp, sunt proba regretului că aici și în alte multe locuri, bravii noștri fermieri nu pot să-și valorifice în întregime producția obținută cu mari eforturi și atât de mult dorită de consumatorii români.

Căutând soluții și întrebându-ne unul pe celălalt cum putem evita asemenea situații, răspunsul vine invariabil în organizarea unei rețele comerciale românești pentru valorificarea în întregime a produselor obținute de fiecare producător agricol.

Operaționalizarea Casei de Comerț Agroalimentar Unirea, prevăzută în programul de guvernare, recent aprobat de Parlament, este primul pas în această direcție.

Avem amândoi convingerea ca Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii, va continua ceea ce s-a întrerupt și va da speranță drumului început cu câțiva ani în urmă.

Cele 2,3 miliarde lei luate la rectificarea bugetară de la Ministerul Agriculturii nu justifica motivele invocate de ministrul Adrian Oros la depunerea demisiei când citez „29 sept 2021 azi îmi voi depune demisia. Pentru Premierul Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă”.

În fapt, o execuție bugetară de 60 % din bugetul repartizat Ministerului Agriculturii pentru anul 2021 si de 43 % la ANIF, demonstrează o abandonare condamnabilă a misiunii încredințată prin depunerea jurământului la investitura în funcție.

O asemenea execuție bugetară este fără precedent!

Urmările unui asemenea management ne vor costa, din nefericire, mulți ani de aici încolo.

Păcat !

Rușinos!" a concluzionat fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.