DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Petre Daea începe cel mai amplu proiect din agricultura românească: Guvernul a dat OUG

Inquam Photos / George Calin
dancila daea

Guvenrul a fost aprobată o OUG care modifică și completează acte din domeniul îmbunătățirilor funciare, pentru a permite declanșarea urgentă a procedurilor care vizează lucrările de reabilitare la obiectivul "Canal magistral Siret-Bărăgan - Etapa I",precum și asigurarea finanțării până în anul 2023, informează MEDIAFAX.

Citește și: Rareș Bogdan surprinde! Reacție legată de principalul rival

Astfel, măsurile propuse de prezentul act normativ sunt:

I. Modificarea alineatelor (8) și (9) ale articolului 13 din Ordonanței de urgență a Guvernului nr.82/2011 privind unele măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare.

Scopul măsurii – completarea schemei de conaducere a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare cu un post de director general adjunct, care să permită eficientizarea actului de management la nivelul Agenției pentru a se asigura reducerea timpului de punere în practică a deciziilor, complexitatea și volumul activităților care vizează realizarea obiectivului de investiție Canal magistral Siret-Bărăgan - Etapa I".

Citește și: Antenele mută în forță! Cine vine la conducere, începând cu această lună

II. Completarea articolului III din Legea nr. 269/2015 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 4/2015 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare, cu un nou alineat prin care perioada de alocare a sumelor aferente Programului Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații se prelungește până în anul 2023.

Scopul măsurii - asigurarea resursei financiare pe întreaga durată de proiectare, execuție și punere în funcțiune a obiectivului de investiție Canal Siret-Bărăgan- Etapa I, inclus în cadrul Programului Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații din România, prin extinderea aplicării Programului până în anul 2023, inclusiv.

Citește și: Tatăl adoptiv al Sorinei a recunoscut că a dat bani! Suma impresionantă pe care a plătit-o .

III. Completarea art. 6 din Legea îmbunătățirilor funciare nr. 138/2004

Scopul măsurii - Necesitatea satisfacerii solicitărilor de apă pentru viitorii beneficiarii existenți în arealul Canalului magistral Siret – Bărăgan Etapa I, prin acordarea posibilității de a se constitui în organizații de îmbunătățiri funciare pe teritorii pe care statul, prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, urmează să realizeze noi amenajări de irigații sau să extindă infrastructura de irigații.

Prin aceste modificări se așteaptă eficientizarea actului de management instituțional la nivelul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, finalizarea lucrărilor la obiectivul "Canal magistral Siret-Bărăgan-Etapa I", prin asigurarea resurselor financiare necesare până în anul 2023, înființarea organizațiilor de îmbunătățiri funciare pe terenuri situate pe teritoriile pe care statul urmează să construiască amenajări noi de irigații din arealul Canalului magistral Siret – Bărăgan Etapa I.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.