Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea le-a transmis angajaţilor de la APIA Olt: 'Fiţi liniştiţi şi munciţi, sunteţi plătiţi pentru munca desfăşurată'

www.agerpres.ro
Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a îndemnat joi seara, la Slatina, pe angajaţii APIA, să fie liniştiţi şi să lucreze pentru că sunt plătiţi pentru munca lor şi a afirmat că s-a deplasat la Slatina pentru a vedea cum se desfăşoară activitatea de acordare a subvenţiilor pentru fermieri. "Fiţi liniştiţi şi munciţi, pentru că astăzi sunteţi plătiţi pentru munca pe care o desfăşuraţi! (...) Eu am venit la dumneavoastră aici pentru un interes major pentru ţară, anume acela de a plăti subvenţiile la timp pentru fermieri, pentru că avem bani în bugetul statului şi aceşti bani trebuie să ajungă, să nu stea între instituţii, şi să ajungă la fermieri ca să putem să lucrăm pământul în România", a spus ministrul Petre Daea conform Agerpres.

El a afirmat că salariile nu vor scădea şi acest lucru se va vedea la începutul anului viitor. "Nu discut această problemă salarială acum cu ei şi le-am spus-o foarte clar, pentru că suntem în dispozitiv de lucru, muncim cu un salariu normal acum şi care e onorant şi e un salariu meritat de către lucrătorii din APIA pentru că muncesc mult. Au muncit mult, au ascultat, au operat la timp, au intrat în activitate şi în zilele în care era sărbătoare şi noaptea am purces la lucru, aşa că am o mulţumire deplină faţă de modul cum ei au lucrat. (...) Eu spun că nu vor scădea (salariile angajaţilor APIA n.red) şi că acest lucru trebuie să îl vedem nu pe simulări, ci să îl vedem odată cu începutul anului viitor şi eu sunt convins că ei vor avea altă părere vizavi de situaţia lor, pe care o înţeleg, dar care astăzi nu este cea pe care o prezintă ei. Eu le spun un singur lucru: să fie liniştiţi şi să muncească. Să fie liniştiţi pentru că au salarii, astăzi muncesc pe bani şi au misiuni de îndeplinit, misiuni. O misiune de îndeplinit este aceea de a da la timp subvenţiile", a mai declarat ministrul Agriculturii.

Ministrul a ajuns la centrul APIA de la Slatina după ora 15,00 şi a afirmat că s-a deplasat în judeţul Olt pentru a vedea cum se desfăşoară activitatea, dacă angajaţii "sunt în dispozitivul de lucru". Daea a negat că deplasarea sa ar fi fost motivată de protestele angajaţilor APIA care joi dimineaţa au întrerupt lucrul pentru câteva ore. "Nu, nu protestele mă aduc pe mine aici. Ceea ce mă aduce, interesul pentru a merge treaba în ţară şi nu mă aduc protestele, pentru că ştim cu toţii că în această perioadă se acordă subvenţiile pentru fermieri, şi pentru prima dată, ieri am dat drumul şi aşa fac de fiecare dată, am dat drumul prin hotărâre de guvern la subvenţii pentru zootehnie. Este pentru prima dată şi am vrut să văd cum se desfăşoară activitatea", a arătat ministrul.

El a afirmat că i-au fost semnalate probleme tehnice, acestea urmând a fi rezolvate cu ajutorul specialiştilor de la nivel central. "Şi am stat de vorbă cu colegii aici, cu fiecare în parte, am vrut să-i cunosc, să-i ascult, pentru că la fiecare procedeu nou, eu mă duc să-l verific în ţară şi să-l verific la faţa locului stând de vorbă cu operatorii, cu cei care tastează cifrele respective la calculator şi am aflat o serie întreagă de probleme tehnice pe care trebuie să le rezolvăm. Am stat de vorbă apoi în prezenţa lor cu specialiştii de la centru, de la APIA, pentru a găsi soluţii pentru că la această oră nu răspunde la comenzi sistemul şi am căutat să discut cu ei care sunt cauzele şi răspunsul a fost că e o problemă tehnică, pe care operatorii de la APIA centrală acum sunt în dispozitiv de remediere", a menţionat Petre Daea.

Ministrul a spus că protestele de joi nu au blocat acordarea subvenţiilor către fermieri. "Nu (nu a fost blocată acordarea subvenţiilor n.r.), oamenii lucrează, n-au fost proteste în toată ţara, au fost proteste în anumite zone, am discutat cu colegii (...) şi iată că discut pe probleme tehnice cum facem ca să dăm în fiecare zi ce trebuie fermierilor ca să cultive terenul în aşa fel încât ţara să aibe hrană. (...) Eu am avut discuţii clare cu dumnealor şi am avut discuţii uitându-ne unii la alţii, am fost în aceeaşi încăpere. Nu blochează nicio activitate şi le-am spus colegilor să stea liniştiţi şi să muncească", a mai adăugat ministrul Agriculturii.

Întrebat dacă va veni din nou la Slatina în cazul în care protestele vor continua la APIA şi vineri, Daea a răspuns că nu, pentru că personalul instituţiei va continua să lucreze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.