Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea, prima REACȚIE după auditul Comisiei Europene privind pesta porcină africană: 'Să nu vă așteptați că vine în urma acestui control știu eu ce'

inquamphotos.com / Octav Ganea
petre daea

Sesiunea de audit realizată de Comisia Europeană (CE), în perioada 17-25 octombrie, pentru a urmări evoluția pestei porcine africane (PPA), reprezintă o procedură normală, iar, după finalizarea controalelor, vor fi făcute publice rezultatele, a afirmat, joi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, scrie Mediafax.

„Este o procedură normală, sunt controale de rutină. (...) Vor fi făcute publice aceste concluzii, dar spuneam că este un control de rutină, să nu vă așteptați că vine în urma acestui control știu eu ce (n.r. - rezultat). Este o măsură tehnică, văd despre ce este vorba, iau situația concretă din România. Și pentru dumnealor și pentru noi cei de aici sunt multe semne de întrebare”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, după conferința cu tema „Potențial și realitate în Agro-Economia rurală”, organizată de Academia de Științe Agricole și Silvice.

Referitor la anunțul CE care se declara îngrijorată de evoluția pestei porcine africane de pe teritoriul României, oficialul MADR a precizat că și el are aceleași îngrijorări, dar, pe de altă parte, îl alertează și situația din țările vecine, precum Ungaria, Ucraina sau Bulgaria. „Este o îngrijorare generală, este o luptă grea cu acest virus și s-a internaționalizat lupta”, a adăugat ministrul.

„Colaborăm, pentru că ați văzut ce spunea domnul comisar (n.r - Vytenis Andriukaitis), că este cu noi, face parte din această echipă de lucru, la nivelul țării și la nivelul Uniunii Europene, pentru că este o problemă a noastră, a Uniunii Europene, o gestionăm împreună, o rezolvăm împreună, o prezentăm împreună, într-un cuvânt suntem aici, la fața locului, toți”, a susținut Daea.

Citește și: VIDEO Liviu Dragnea dă de pământ cu toți cei care critică OUG pe Legile justiției - Declarație BOMBĂ

 

În urmă cu câteva zile, Anca Păduraru, purtător de cuvânt pe domeniile Sănătate, Siguranța Alimentației și proiecte specifice legate de Uniunea Energetică în cadrul CE, a declarat, pentru MEDIAFAX, că reprezetanții Comisiei Europene sunt tot mai interesați de evoluția pestei porcine africane (PPA) în România, iar, în octombrie, va realiza un audit pentru a vedea dacă autoritățile române au luat măsurile corecte pentru prevenirea și eradicarea virsului pestei porcine africane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.