Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea, reacție FERMĂ privind incendierea culturilor afectate de pesta porcină: Mă închin cu mâinile amândouă. Se neutralizează, nu se ard

puterea.ro
Petre Daea oaie

Ministrul Agriculturii infirmă informația potrivit căreia proprietarii culturilor afectate de pesta porcină vor fi obligați să își ardă culturilor, menționând că acestea se vor neutraliza cu o substanță specifică.

"Nu e vorba de cultură, e vorba de plantele respective. Plantele afectate nu se culeg, se neutralizează cu o substanță specifică biodegradabilă, nu se dă foc. Unde vedeți că se dă foc? Acest ordin e din dorința de a pune capăt răspândirii bolii. Mă închin cu mâinile amândouă pentru acest interpretări că nu au legătură cu ordinul pe care l-am dat", a declarat Petre Daea la Antena 3.

Este vorba despre un ordin semnat de ministrul Agriculturii privind combaterea răspândirii virusului pestei porcine la culturile agricole.

Site-ul agrointel.ro anunța că potrivit ordinului semnat de Petre Daea proprietarii sau utilizatorii de terenuri agricole din zona afectată de pesta porcină sunt obligați să își ardă recoltele cu risc de contaminare.

ANSVSA a anunțat existența a 547 de focare de pestă porcină, în 98 de localități din județele Tulcea, Costanța, Brăila, Galați, Ialomița, Bihor, Sălaj și Satu Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.