Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea susține că răsărirea culturilor agricole din ultima perioadă este departe de a-i afecta grav pe fermieri

Inquam Photos / George Calin
Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ținut să îi liniștească pe agricultori, într-o declarație făcută sâmbătă, susținând că răsărirea unor culturi agricole din ultima perioadă este departe de a-i afecta grav pe fermieri, scrie Mediafax.

„Răsăritul a început să se întrezărească în anumite zone. Datorită precipitațiilor de-acum, răsărirea nu este uniformă și se creează o anumită neliniște. Eu, ca agronom de-o viață, știind ce înseamnă lucrul acesta, nu trebuie să ne sperie. Evident că sunt societăți și unități de agricultură care au terminat semănatul”, a afirmat Petre Daea, sâmbătă, într-o intervenție la România TV.

Ministrul a dat exemplul lui Mihai Anghel, unul dintre cei mai mari exportatori de grâu din România, care este localizat în județul Dolj și care deține o suprafață de 13.000 hectare. Acesta a încheiat semănatul grâului și este îngrijorat de această a doua răsărire a grâului.

Citește și: ANALIZĂ: Fuziunea Elcen-RADET s-a împotmolit la Primărie, peste 1,2 milioane de bucureşteni ar putea rămâne fără căldură

În plus, oficialul de la Agricultură a menționat că, în timpul vizitelor pe care le-a făcut în țară, a observat că, în unele zone, pământul se lucrează dificil din cauza secetei.

„Acolo nu trebuie să apelăm la plug, pentru că plugul este imposibil de introdus în sol și lucrarea, la o adâncime mai mică, cu agregatele pe care le avem în dotare, ne va da posibilitatea să punem în pământ sămânța”, a detaliat Daea.

Acesta va continua șirul de vizite pe care le are programate în țară, în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.