Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Roman ATENŢIONEAZĂ clinica privată care a anunţat servicii de testare COVID-19 CONTRACOST - 'Asta deja e o atitudine criminală'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Petre Roman

Fostul premier post decembrist Petre Roman a vorbit vineri seara la RTV despre clinica privată care a anunţat că face teste pentru identificarea coronvarisului contracost.

"Asta deja e o atitudine criminală. Dovedește că nici acum nu e un plan al Guvernului privind testarea. Această chestiune e o prioritate absolută cunoscută de două săptămâni .Tot de două săptămâni se puteau achiziţiona sau pune în producţie cu diverşi producători aparate de ventilaţie.

Nu e cazul să panicăm dar fără testare masivă. În Coreea s-au făcut cabine telefonice, îşi făceau testul, apoi echipele medicale verificau şi spuneau cine are şi cine nu.

Cei care au făcut din testarea asta o stare de profit, această formă de manifestare, poate fi foarte grav condamnată pe fondul stării de urgentă. Să fie atenți. Nu e o amenințare. E vorba de faptul că suntem sub stare de urgenţă", a afirmat Roman.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU .

Acesta a vorbit şi despre situaţia României pe fondul pandemiei.

"Asta este o impresie din păcate extrem de periculoasă. România e deocamdată într-o fază foarte blândă, foarte degajată. Singura soluţie la îndemână, e una afirmată de zeci de ori, care încă nu se practică, este testarea masivă. Coreea de Sud, Japonia şi China au făcut testarea pe scară largă. Iată în China, cu peste un miliard de oameni are acum mai puţine decese decât în Italia.

Dacă astăzi e testată o persoană şi e detectată cu infecţie, în 30  de zile sunt salvate 2500 de persoane. Dacă e detectată după şapte zile se salvează doar 500 peste 30 de zile", a mai spus Roman.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.