Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Roman deplânge moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz: 'Am construit PD în condițiile acelea deosebit de complicate'

petre roman

Petre Roman a declarat, că moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz este o pierdere considerabilă. Fostul premier a spus că Duvăz era un om inteligent, un bun arhitect de meserie și un om „subtil în analizele politice”.

„A făcut parte din Guvernul care a fost învestit de Parlament. Era ministrul Tineretului și Sportului. A fost un participant la Revoluție și a devenit aproape în mod natural un om politic cu clasă. Era un om inteligent, un om pregătit, arhitect bun de meserie. Un om subtil în analizele politice. În înfruntarea care s-a declanșat în FSN între ceea ce se numește aripa reformistă și aripa conservatoare, el a urmat calea împreună cu mine și cu grupul binecunoscut, calea care a condus la formarea PD. (...) Am construit PD în condițiile acelea deosebit de complicate, în încleștarea care a avut loc în politica românească, numai că spre deosebire de ceea ce a urmat mai târziu sau astăzi, nu era o încleștare sterilă, era o luptă pentru principii, pentru idei, pentru un proiect de România”, a afirmat Petre Roman, sâmbătă, la România Tv, potrivit Mediafax.

Acesta a adăugat că Bogdan Duvăz s-a reîntors la PSD, însă a fost mereu parlamentar onest în politica românească.

„Astăzi aproape nimeni nu mai vorbește despre un proiect de România. Noi numai despre asta vorbeam. E o pierdere considerabilă, fiindcă în fond s-a dus dintre noi destul de tânăr. A rămas după ce PD a trecut pe partea de dreapta, brusc. El s-a dus în PSD, fiindcă acolo credeam că îi e mai ușor și mai bine să reprezinte principiile lui. A fost un parlamentar PSD onest în politica românească”, a conchis Roman.

Fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz a murit sâmbătă seară, potrivit unei postări pe Facebook fostul secretar de stat în Ministerul Educației Gabriel Liviu Ispas, care era prieten cu acesta. Duvăz avea 70 de ani. El a avut șapte mandate de deputat și a fost membru al PSD din anul 2003. Acesta a fost ministru în Guvernele Petre Roman, Victor Ciorbea și Adrian Năstase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.