Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petrecăreţi înarmaţi cu ouă şi făină, cunoscuţi sub numele de 'Els Enfarinats', pun stăpânire în fiecare an pe orașul spaniol Ibi

theatlantic.com
Els Enfarinats

Zeci de petrecăreţi înarmaţi cu ouă şi făină, cunoscuţi sub numele de "Els Enfarinats" (cei acoperiţi cu făină), au pus stăpânire pe oraşul spaniol Ibi, miercuri, cu ocazia unui festival cu o tradiţie de 200 de ani ocazionat de Ziua Sfinţilor Inocenţi, marcată în fiecare an la 28 decembrie, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Îmbrăcaţi în haine militare şi purtând eşarfe, participanţii la festivalul în timpul căruia se simulează o lovitură de stat în oraşul cu puţin peste 23.000 de locuitori din regiunea estică Valencia, s-au bătut cu circa 10.000 de ouă şi 600 de kilograme de făină.

Sub un nor de făină şi artificii, Els Enfarinats se luptă, conform tradiţiei, cu L'Oposicio (opoziţia) pentru a prelua conducerea oraşului Ibi şi a introduce legi ciudate, cum ar fi impunerea amenzilor pentru mersul pe trotuar. Încasările din amenzi sunt direcţionate către acţiuni caritabile.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.