Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petrecere cu cântece, aplauze și șampanie! Extragerea spaniolă numită El Gordo și-a anunțat norocoșii câștigători

castigator

Spaniolii entuziasmați au cântat, ovaționat și sărbătorit vineri în toată țara cu șampanie, în timp ce extragerea loteriei de Crăciun cunoscută sub numele de "El Gordo" (Cel Gras) a împărțit premii într-o tradiție veche de secole care dă startul sărbătorilor.

Considerată cea mai bogată extragere din lume după valoarea totală a premiilor, ediția din acest an a ajuns la 2,59 miliarde de euro (2,85 miliarde de dolari), cu 70 de milioane de euro mai mult decât anul trecut.

Mulți spanioli se asociază cu familia, prietenii sau colegii de muncă pentru a cumpăra bilete, relatează Reuters.

Premiul cel mare, în valoare de 400.000 de euro în acest an, a fost împărțit între numeroase persoane care au cumpărat numărul câștigător, 88008. La această loterie, pot exista mai multe bilete cu același număr vândute unor grupuri diferite.

În Teatro Real din Madrid, tineri elevi de la școala San Ildefonso au ales numerele câștigătoare din două sfere și le-au cântat în fața publicului, dintre care unii au stat la coadă zile întregi pentru a putea urmări extragerea.

Unii au purtat costume de carnaval, îmbrăcați ca Papa sau ca Don Quijote și Sancho Panza, sau au purtat pălării împodobite cu lumini.

Conform unei tradiții începute în 1812, în timpul războaielor napoleoniene, oamenii cumpără luni de zile numere la loteria de Crăciun. În medie, fiecare spaniol a cumpărat anul acesta bilete în valoare de 70 de euro, a anunțat vineri Loteria de Stat.

Numerele câștigătoare sunt urmărite de anumiți vânzători, declanșând superstiții cu privire la locul unde trebuie să stea la coadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.