Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petrecere în stradă în plină pandemie, la Novosibirsk - Autoritățile ruse au deschis o anchetă

pandemie

Autorităţile ruse au deschis o anchetă după publicarea unor înregistrări video care surprind zeci de persoane dansând, ascultând muzică şi discutând pe o stradă la Novosibirsk, în Siberia, în pofida izolării impuse în lupta împotriva noului coronavirus, relatează AFP.

Imaginile, publicate pe reţele de socializare şi în presă, surprind grupuri de tineri ruşi dansând, în timpul nopţii, pe muzică difuzată la difuzoare, mulţi ţinându-se de mână, fără să poarte măşti şi fără să respecte o distanţă de siguranţă.

Potrivit anchetatorilor, petrecerea a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Piaţa Lenin, în centrul celui mai mare oraş din Siberia (1,5 milioane de locuitori).

Comitetul rus de anchetă local a anunţat, într-un comunicat publicatîn noaptea de duminică spre luni, că a început să efectueze verificări, apreciind că ”peste 300 de persoane” au participat la această petrecere improvizată.

Poliţia a anunţat, la rândul său, că grupul era alcătuit din ”50 pânăla 60 de persoane” şi că s-a dispersat la sosirea agenţilor în piaţă.

Petrecerea a durat o oră, precizează poliţia.

Comitetul a precizat că a deschis o anchetă cu privire la ”încălcarea regulilor sanitare” şi că încearcă să stabilească identitatea organizatorilor.

Guvernatorul regiunii, Andrei Travnikov, a îndemnat justiţia ”să facă ordine” şi ”să reacţioneze astfel încât celor cărora le place să asculte muzică noaptea să le dispară complet cheful de a se aduna”.

Rusia a început o ieşire din izolare prudentă la 12 mai. Situaţia diferă de la o regiune la alta, iar restrcţiile au fost prelungite la Novosibirsk pe o perioadă nedeterminată.

Legislaţia rusă prevede până la şapte ani de închisoare în cazul încălcării izolării, dacă are drept consecinţă moartea mai multor persoane.

Aproape toate încălcările au fost pedepsite cu amenzi.

Rusia a depăşit luni pragul de 350.000 de contaminări cu noul coronavirus şi înregistra peste 353.000 de cazuri şi 3.633 de morţi din cauza covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.