Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petrecere organizată în Pakistan pentru eliberarea elefantului maltratat, Kaavan, de la Grădina Zoologică din Islamabad

Fanii pakistanezi ai elefantului Kaavan, maltratat timp de mulţi ani într-o grădină zoologică din Islamabad, au organizat pentru acest animal o petrecere de adio, luni, înainte de transferul său în Cambodgia, devenit posibil în urma unei mobilizări a asociaţiilor care militează pentru drepturile animalelor, informează AFP, potrivit Agerpres.

Destinul lui Kaavan, sosit în Pakistan la puţin timp după naşterea sa în 1985 şi devenit un pahiderm obez care a trăit în lanţuri timp de mulţi ani, a evidenţiat atât de bine starea deplorabilă în care se află grădina zoologică din capitala pakistaneză, încât un judecător a ordonat în luna mai ca toate animalele găzduite de acel stabiliment să fie transferate.

Kaavan urmează să fie transferat cu un avion de tip cargo într-o rezervaţie pentru animale din Cambodgia, a declarat Saleem Shaikh, purtător de cuvânt al Ministerului pakistanez pentru Modificări Climatice.

Timp de mai multe săptămâni, elefantul s-a aflat sub atenta supraveghere a unui medic veterinar şi a urmat un antrenament special pentru a se obişnui cu o cuşcă metalică în care va călători spre Cambodgia.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

Înaintea plecării sale din ţară, o mică petrecere de adio, ce a inclus trupe muzicale locale, baloane şi ghirlande, a fost organizată luni la grădina zoologică din Islamabad de către mai multe asociaţii care luptă pentru drepturile animalelor.

"Vrem să îi dorim o pensionare fericită", a declarat Marion Lombard, reprezentantă a asociaţiei austriece Four Paws International, aflată la originea campaniei ce a permis salvarea elefantului Kaavan.

Cântăreaţa americană Cher a promovat şi ea cauza elefantului pakistanez şi a calificat anunţul din septembrie referitor la transferul său în Cambodgia drept unul dintre "cele mai bune momente" din viaţa ei.

În trecut, conducerea grădinii zoologice din Islamabad a negat că animalul ar fi fost maltratat, considerând că acesta aştepta pur şi simplu o nouă parteneră de viaţă, după ce precedenta lui însoţitoare, Saheli, a murit din cauza unei cangrene în 2012.

Însă mai mulţi experţi internaţionali au observat la Kaavan un comportament stereotip - adeseori, elefantul nu făcea altceva decât să îşi mişte capul şi trunchiul dintr-o parte în alta timp de multe ore -, care a alimentat o serie de întrebări legate de sănătatea lui mintală.

În întreaga ţară, grădinile zoologice pakistaneze se remarcă prin mediocritatea instalaţiilor lor de găzduire şi a penuriei de îngrijiri medicale acordate animalelor. În 2018, 30 de animale sălbatice au murit în noua grădină zoologică din Peshawar, inclusiv trei pui de leopard al zăpezii, o specie foarte rară.

Drepturile animalelor sunt departe de a reprezenta o prioritate în Pakistan. Sute de animale exotice au fost importate sau crescute în captivitate în ultimii ani în această ţară. Adeseori, pakistanezii bogaţi se laudă pe reţelele de socializare publicând fotografii şi înregistrări video care îi arată însoţiţi de lei în automobile de lux.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.