Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petrolul, a treia săptămână de scădere a prețului, în condițiile în care scăderile de producție nu au ținut pasul cu prăbușirea cererii cauzată de coronavirus

PBN Capital
petrol scadere

Chiar dacă prețurile petrolului au crescut vineri, sunt pe cale să termine a treia săptămână de scădere la rînd, în condițiile în care scăderile de producție nu au ținut pasul cu prăbușirea cererii cauzată de criza coronavirusului, relatează Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Piața petrolului a cunoscut turbulențe fără precedent de când prețurile petrolului american au scăzut luni pe teritoriu negativ, pentru prima dată, iar referința internațională Brent a scăzut până la minimul a două decenii.

Citește și: Buletinul de la ora 13:00. Prima prognoză lansată de ministrul Nelu Tătaru s-a adeverit! Câte cazuri de coronavirus avem în România

În ciuda unor creșteri, prețurile se îndreaptă spre a opta pierdere săptămânală din ultimele nouă săptămâni. Brent înregistrază o scădere săptămânală de 23% iar petrolul american West Texas Intermediate (WTI) înregistrează o scădere de aproximativ 6,50%.

Organizația statelor exportatoare de petrol și alți producători, inclusiv Rusia și Azerbaidjan, grupare cunoscută sub numele de OPEC + a convenit reduceri de producție de 9,7 milioane de barili pe zi, care ar trebui să intre în vigoare începând cu luna mai.

Agenția de știri KUNA din Kuweit a anunțat joi că producătorul va începe să reducă livrările pe piețele internaționale fără a aștepta începerea oficială a înțelegerii.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

Însă, cu spațiile de stocare care se umplu rapid pe plan global și cu cererea de petrol care scade cu aproximativ 30%, aceste limitări nu vor putea reechilibra piața.

În China, unde epidemia de coronavirus a început, la sfârșitul anului trecut, analiștii spun că vânzările de combustibili ar trebui să crească în al doilea trimestru, deoarece Beijing reduce măsurile de limitare a extinderii bolii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.