Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petrolul rusesc ridică tensiunea - Premierul Estoniei pune presiune pe G7

reuters.com
rusia-petrol

Premierul Estoniei, Kaja Kallas, s-a exprimat din nou joi împotriva relaxării sancţiunilor împotriva Rusiei în cadrul acordului privind exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră şi a cerut G7 să înăsprească plafonarea preţului la petrol pentru a reduce şi mai mult veniturile Rusiei, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Sancțiunile au efecte asupra economiei Rusiei

"Ştim că Rusia câştigă tot mai puţin din petrol. Vedem că sancţiunile economice, inclusiv plafonarea preţului la petrol, au un efect asupra economiei Rusiei şi asupra abilităţii acesteia de a-şi alimenta maşina de război", a spus ea la sosirea la Bruxellesul pentru summitul de joi şi vineri al liderilor UE.

"Ar trebui să continuăm cu asta", a precizat ea, adăugând că Estonia va fi de acord cu o nouă creştere a plafonului dacă se majorează preţurile la petrol.

Kaja Kallas s-a exprimat din nou împotriva oricărei relaxări a sancţiunilor împotriva Rusiei, dorită de Moscova în cadrul negocierilor asupra acordului privind exportul de cereale.

"Nu ar trebui să slăbim sancţiunile", a declarat ea, adăugând că Rusia poate folosi încă 18 porturi pentru exporturile sale agroalimentare către ţări terţe şi că numai 12 bănci ruseşti sunt vizate de sancţiuni occidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.