Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petrolul se întărește cu un kosovar și un finlandez. Ce salarii vor încasa cei doi 'stranieri'

Twitter
Petrolul Ploiesti

Petrolul se întărește cu un kosovar și un finlandez. Ce salarii vor încasa cei doi ”stranieri”

Recrutat de la liderul din Kosovo, Ballkani, Albin Berisha, va câștiga 9.500 euro pe lună la Ploiești. Fostul căpitan de la Inter Turku, finlandezul Tommy Jyry, va primi 6.000 euro.

Cu mari probleme în zona ofensivă și focusați pe obiectivul de a prinde un loc în play-off pe ultima sută de metri a sezonului regular, Petrolul reușește două mutări interesante la capitolul achiziții. Asta după ce s-a despărțit de Omrani, un eșec total la Ploiești, și l-a recooptat în atac pe Irobiso, împrumutat până în vară de la Al Ula (Arabia Saudită).

Prima mișcare este aducerea lui Albin Berisha de la Ballkani, liderul campionatului din Kosovo. Ploieștenii achită 200.000 euro pentru a-și asigura serviciile atacantului în vârstă de 23 de ani, care ar urma să sosească săptămâna viitoare în România pentru a intra sub comanda lui Florin Pârvu.

Berisha a înscris până acum 7 goluri în primele 18 etape din Kosovo, cifră deja superioară sezonului precedent, când a punctat de numai 5 ori în toate competițiile. În toamna lui 2022, a evoluat în ambele partide disputate de Ballkani împotriva lui CFR Cluj în grupele Conference League, 6 minute la Pristina (1-1) și titular (64 minute) în Gruia, 0-1.

El devine al cincilea kosovar din L1, după Krasniqi, Rrahmani, Hasani (toți Rapid) și Zejnullahu (CFR Cluj). Va încasa la Petrolul un salariu de 9.500 de euro pe lună, aproape de plafonul maxim stabilit la Ploiești, 10.000 de euro, nivelul lui Grozav, Hanca și Jair.

Al doilea transfer va fi cel al lui Tommy Jyry, 24 ani, finlandezul care a fost căpitanul lui Inter Turku, locul 6 în sezonul trecut al unui campionat desfășurat după sistemul primăvară-toamnă.

El a devenit jucător liber, astfel încât va veni la parametru zero la Ploiești. Oferta Petrolului a fost pentru un salariu de 6.500 euro pe lună, iar nordicul, asemenea lui Berisha, e așteptat să sosească săptămâna viitoare în România.

Jyry va ocupa exact poziția lăsată liberă de brazilianul Jefferson, mijlocaș central. Asta pentru că sud-americanul se află deja în Turcia, unde va semna cu divizionara secundă Boluspor. Intrase în ultimele luni de contract cu Petrolul, prahovenii au fost de acord să-l lase să plece gratis, salvând în schimb salariul lunar al lui Jefferson, 7.000 euro pe lună, investit acum mai departe în stipendierea noilor achiziții.

550.000 euro e cota cumulată pe transfermarkt.com a celor doi jucători recrutați de Petrolul: Berisha - 250.000 euro, Jyry - 300.000 euro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.