Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petrom raportează un profit de 1,7 mld. lei în semestrul I 2018, egal cu cel din 2017

business-review.eu
OMV Petrom

Petrom raportează, joi, un rezultat din exploatare - excluzând elementele speciale - de 1,7 miliarde de lei în semestrul I 2018, stabil față de valoarea din perioada similară a anului trecut, segmentul Upstream (producția) având cea mai mare contribuție, potrivit Mediafax.

Fluxul de trezorerie din activități de exploatare a fost, în semestrul I, de 1,4 miliarde de lei, iar dividendele plătite au fost în valoare de 1,1 miliarde de lei.

„În primele șase luni ale anului 2018, impactul pozitiv datorat îmbunătățirii prețurilor mărfurilor tranzacționabile a fost parțial contrabalansat de efectele reviziei generale planificate a rafinăriei, care s-a încadrat în timp și în buget. Revizia de șase săptămâni a rafinăriei a afectat rezultatul din exploatare CCA excluzând elementele speciale al Downstream Oil cu aproximativ 150 milioane de lei. În plus, revizia generală a condus la profituri nerealizate de aproximativ 260 de milioane de lei la nivel de Grup, care sunt eliminate în linia Consolidare. Acest efect va fi reversat până la finalul anului în curs, pe măsură ce țițeiul depozitat va fi procesat, iar stocurile de țiței vor reveni la valori normale”, se arată într-un comunicat al Petrom.

Fluxul de trezorerie din activități de exploatare a fost de 3,2 miliarde de lei în semestrul I 2018, cu 7% mai mare față de perioada similară din 2017. „Așa cum am anticipat, ne-am intensificat activitatea investițională, numărul sondelor și sidetrack-urilor în Upstream fiind de peste două ori mai mare, în timp ce în Downstream Oil am finalizat revizia rafinăriei, trecând la un ciclu de revizie de patru ani. Toate acestea s-au reflectat într-un flux de trezorerie din investiții de aproximativ 2 miliarde de lei, aproape dublu față de semestrul I 2017”, se mai arată în comunicat.

„Toate aspectele menționate mai sus au condus la un flux de trezorerie extins, după plata de dividende, în valoare de 93 de milioane de lei în semestrul I 2018”, a mai raportat Petrom.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.