Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petrotel – Lukoil a cumpărat stații de monitorizare a calității aerului în Ploiești

Petrotel-LukOil
statie ecologica pulberi monitorizare aer

Petrotel – Lukoil a dotat orașul Ploiești cu trei stații de monitorizare a calității aerului, două fiind deja instalate în partea de est a orașului, iar ultima urmând să fie mutată cât de curând de pe platforma intreprinderii în Parcul Obor, arată presa locală, care preia un comunicat de presă al rafinăriei.

Până acum, doar Petrotel – Lukoil a respectat decizia Ministerului Mediului, care le-a impus companiilor petroliere să cumpere astfel de echipamente.

Cele trei stații analizează concentrația de pulberi, hidrogen sulfurat, dioxid de sulf și BTX (benzen și derivați ai acestuia).

Datele, care deja sunt trimise în fiecare zi la Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, vor fi disponibile și pentru cetățenii orașului, pe o pagină web pusă la dispoziție de primăria orașului.

Rafinăria, care a demarat și un program de verificare sistematică a instalațiilor proprii, a reușit să ecologizeze înainte de termen batalurile de deșeuri ale fostei rafinării Teleajen – o problemă cronică a orașului, care a început să otrăvească viețile ploieștenilor încă din 1904, când rafinăria a fost înființată.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.