DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PF Daniel a deschis lucrările Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei: Să aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru ajutorul oferit

basilica.ro
ps daniel

Părintele Patriarh Daniel a deschis joi seară lucrările Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. Desfășurarea ședinței sinodale în preajma sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, hramul Catedralei Patriarhale, este un prilej „să aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru ajutorul oferit” într-o perioadă de mari încercări pentru țară și întreaga lume, a spus Patriarhul României, conform basilica.ro

Pe agenda lucrărilor s-a aflat aprobarea textului slujbei Sfântului Nichifor cel Lepros. Pomenit în data de 4 ianuarie, acesta s-a bucurat de „o popularitate deosebită mai ales în timpul pandemiei”, a remarcat Părintele Patriarh, „întrucât el a suferit de lepră și a fost răbdător și milostiv și smerit și Dumnezeu i-a dat darul vindecării celor bolnavi”.

Ierarhii din Mitropolia Munteniei și Dobrogei au discutat și probleme de ordin administrativ. „Toate aceste subiecte de pe ordinea de zi arată bogăția și complexitatea lucrărilor, activităților eparhiilor”, a subliniat Preafericirea Sa.

Mitropolia Munteniei și Dobrogei are sediul in București, iar mitropolitul ei este totodată arhiepiscop al Bucureștilor și patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.

Din componența Mitropoliei Munteniei și Dobrogei fac parte arhiepiscopiile Bucureștilor, Târgoviștei, Tomisului, Argeșului și Muscelului, Buzăului și Vrancei, respectiv a Dunării de Jos, precum și episcopiile Sloboziei și Călărașilor, Alexandriei și Teleormanului, respectiv ale Giurgiului și Tulcii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.