Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pfizer preconizează o nouă criză medicală: mutare strategică pe piața de sănătate

Pfizer BioNTech
Pfizer

Gigantul american Pfizer a acceptat să investească 90,5 milioane de euro (95,24 milioane de dolari) pentru a achiziţiona o participaţie de 8,1% în compania franceză Valneva, specializată în vaccinuri, cele două firme anunţând noi evoluţii în parteneriatul lor pentru combaterea bolii Lyme, transmite Reuters, informează Agerpres.

Pfizer va cumpăra participaţia în Valneva, care lucrează de asemenea la vaccinul său COVID-19, la un preţ de 9,49 euro pe acţiune, printr-o majorare a capitalului rezervată.

Valneva va utiliza fondurile din investiţia Pfizer pentru combaterea bolii Lyme.

"Investiţia Pfizer în Valneva arată calitatea activităţii noastre din ultimii doi ani şi recunoaşterea solidă a expertizei companiei franceze în domeniul vaccinurilor", a afirmat directorul general al Valneva, Thomas Lingelbach.

Boala Lyme este o afecțiune determinată de diferite specii de Borrelia, o bacterie transmisă prin mușcătura de căpușă.

Borrelia burgdorferi reprezintă agentul etiologic al bolii Lyme și are ca principal vector căpușa din specia Ixodes ricinus, care parazitează în special canidele, dar și alte mamifere de mici dimensiuni. Spirocheta migrează din tractul digestiv al capusei în glandele salivare ale acesteia, de unde este inoculata la om în timpul mușcăturii.

Riscul de a dezvolta boala Lyme în urma unei mușcături de căpușă contaminată cu Borrelia este direct proporțional cu intervalul de timp pentru care insecta rămâne atașată de gazdă. Studiile desfășurate până în prezent indică faptul că parazitul poate transmite spirocheta dacă rămâne în piele cel putin 17 ore. În stadiile de larva și nimfă ale dezvoltării, parazitul prezintă dimensiuni reduse, fiind greu de vizualizat și de îndepărtat în timp optim de pe suprafața pielii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.