Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Phenianul rămâne ferm şi ameninţă că va continua dezvoltarea capacităţilor nucleare

Coreea de Nord a anunţat miercuri că va continua să îşi dezvolte capacităţile nucleare dacă SUA şi Coreea de Sud nu renunţă la ceea ce ea consideră a fi politica ostilă de răsturnare a regimului comunist de la Phenian, transmite agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, potrivit agerpres.

Phenianul susţine că propriile capacităţi nucleare sunt baza sistemului de autoapărare şi critică Washingtonul şi Seulul pentru că au spus că ultimul său test cu rachetă a fost o provocare.

'PROBLEMA' Coreea de Nord, discutată de oficialii americani şi chinezi

Toţi 'paşii militari' făcuţi de Coreea de Nord reprezintă "exercitarea dreptului legitim la autoapărare" pentru a contracara "ameninţările şi şantajul" Statelor Unite şi "forţelor sale aservite", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei pentru Pacea în Asia-Pacific din Coreea de Nord, potrivit Yonhap.

Declaraţia survine în contextul în care Coreea de Sud şi Statele Unite au lansat miercuri exerciţiile lor militare comune anuale, în timp ce liderul nord-coreean Kim Jong-un le-a cerut forţelor sale să se pregătească pentru 'lovitură fără milă' împotriva inamicului.

Aceste exerciţii amplifică mereu tensiunile din Peninsula Coreeană. În acest an, ele survin la puţin timp după un tir cu rachetă balistică nord-coreean şi asasinarea prin otrăvire cu un agent neurotoxic a fratelui vitreg al lui Kim Jong-un în Malaezia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.