Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Philip Morris International anunță o ieșire controlată de pe piața rusă

Philip Morris International
Philip Morris International

Compania Philip Morris Internațional, producătoare a mărcii de țigări Marlboro printre altele, a anunțat joi, 24 martie 2022, activarea planului de ieșire controlată de pe piața rusă. Această decizie survine după ce Federația Rusă a invadat Ucraina, iar mediul de reglementare și de operare s-a schimbat brusc.

Conducerea companiei a declarat că a întrerupt vânzarea mai multor mărci de țigări și a anulat toate lansările de produse noi pentru anul 2022 în Rusia, conform Reuters.

De asemenea, PMI a anulat toate planurile de producție a peste 20 de miliarde de rezerve din tutun TEREA, destinate utilizării cu dispozitivele de ultimă generație IQOS ILUMA, precum și investiția aferentă de 150 de milioane de dolari.

În anul 2021, compania a obținut aproximativ 6% din cifra de afaceri netă din Rusia. La începutul lunii martie 2022, Philip Morris International și-a suspendat investițiile planificate pe piața din Rusia și a decis să reducă producția. Investițiile planificate includeau lansări de produse (cum ar fi dispozitivul de ultimă generație IQOS ILUMA), dar și investiții comerciale, de inovare și de producție. PMI și-a început activitatea în Rusia în anul 1992 și are peste 3.200 de angajați în această țară. Compania a continuat însă să plătească salariile tuturor angajaților săi din Rusia și din Ucraina în această perioadă.

Rușii au rămas și fără alte multinaționale americane, cum ar fi McDonald's, Coca-Cola, Netflix și Starbucks.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.