Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Philips și-a vândut divizia de electrocasnice, obținând 3,70 miliarde de euro

captura youtube
electrocasnice

Grupul olandez Royal Philips NV a anunţat joi vânzarea divizia de electrocasnice către Hillhouse Capital, o firmă globală de investiţii, într-o tranzacţie care evaluează afacerea la aproximativ 3,70 miliarde de euro (4,4 miliarde de dolari) pentru a se concentra pe echipamentele medicale, transmite Reuters.

"Această tranzacţie încheie programul nostru masiv de vânzare de active. În continuare, ne vom concentra pe extinderea poziţiei noastre de vârf în domeniul tehnologiei medicale", a afirmat directorul general Frans van Houten, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

Philips se aşteaptă să primească venituri în numerar de aproximativ trei miliarde de euro când va fi finalizată tranzacţia, în trimestrul trei din 2021. Divizia de electrocasnice va plăti aproximativ 700 de milioane de euro pentru a putea folosi sigla Philips timp de 15 ani.

Divizia, activă în peste 100 de ţări şi cu aproximativ 7.000 de angajaţi, care produce cafetiere, purificatoare de aer şi alte produse, a generat anul trecut vânzări de 2,20 miliarde de euro.

După ce anterior şi-a vândut operaţiunile din domeniul electronicelor de consum, precum televizoare sau playere DVD, precum şi divizia care producea corpuri de iluminat, vânzarea diviziei de electrocasnice reprezintă ieşirea completă a Philips de pe pieţele care nu au legătură cu echipamentele medicale.

Istoria companiei Philips a început în 1891 când fraţii Frederik şi Gerard Philips au înfiinţat o societate care producea becuri de iluminat la Eindhoven.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.