Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața asigurărilor: Anchete, reglementări proaste și demisii

oameni asigurari banci

Consiliul Concurenței desfășoară până la jumătatea anului o investigație privind efectele plafonării RCA. Această anchetă este necesară pentru a vedea dacă acțiunea de plafonare intreprinsă de Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost justificată sau nu.

Chiar dacă plafonarea se va dovedi justificată, Bogdan Chirițoiu sugerează că vina este și a proastei reglementări a pieței, care a făcut să se acumuleze presiune, relatează Forbes.ro.

Dealtfel, acțiunile Autorității de Supraveghere financiară sunt cumva ciudate din punct de vedere al logicii economice. În ultimii doi ani au falimentat două firme de asigurări (Astra în 2015, și Carpatica în 2016). ASF a introdus reglementări europene mai stricte ceea ce, aparent e în beneficiul consumatorilor. Dar surse din piață spun că ASF a impus aceste reglementări într-un ritm prea accelerat, nelăsând timp asiguratorilor să se adapteze. Astfel, riscăm să vedem noi companii închise, deci o concurență mai mică, deci riscăm să crească din nou prețurile. Alte state din UE au preferat să negocieze amânări sau chiar să riște o procedură de infringement pentru a lăsa spațiu de manevră companiilor locale

În acest timp continuă procedura de găsire a unui înlocuitor pentru Mișu Negrițoiu, șeful ASF. Revocarea lui a fost recomandată de comisiile de specialitate și urmează să fie votată în Parlament.

Nu putem decât sa sperăm că o nouă conducere va aduce mai multă claritate în piață astfel încât să avem companii sigure, dar care să nu își cumpere siguranța prin prețuri exagerate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.