Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața de dezvoltare de jocuri video a crescut cu 11,6%, anul trecut, la 156 milioane dolari (Studiu)

University of Rochester
jocuri video

Cifra de afaceri a industriei dezvoltatoare de jocuri video din România a crescut, anul trecut, cu 11,6%, până la 156 de milioane de dolari, potrivit datelor transmise luni de Asociația Romanian Game Developers Association (RGDA).

Peste 80 de studiouri de game development sunt active în prezent în România, dintre care 50 se află în București, iar restul în orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Craiova și Iași, se scrie într-un comunicat de presă transmis luni de RGDA. Industria are un total de peste 6.000 de angajați, o creștere de 2% față de 2016, care lucrează în studiourile din România ale companiilor internaționale sau în studiouri independente cu capital românesc.

„Industria s-a remarcat, în 2017, prin dezvoltarea sau co-dezvoltarea în România a unor titluri recunoscute internațional precum seria FIFA (Electronic Arts), Asphalt StreetStorm (Gameloft), Assassin’s Creed Origins (Ubisoft), Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands (Ubisoft), Need for Speed (Electronic Arts) și Iron Blade (Gameloft), dar și prin jocuri dezvoltate de studiouri românești independente precum Brawlout (Angry Mob Games), Door Kickers: Action Squad (KillHouse Games), Gray Dawn (Interactive Stone), LigaUltras si ScoreRivals (Green Horse Games), Tap Busters (Metagame), The Adventures of Elena Temple (GrimTalin) sau Euro Truck Driver (Ovilex)”, spun reprezentanții asociației dezvoltatorilor de jocuri.

Studiul a fost realizat cu ocazia celei de-a treia ediții a conferinței Dev.Play, eveniment organizat de RGDA, care se va desfășura în perioada 4-5 octombrie 2018, la Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City.

Asociația Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit a cărui scop este sprijinirea și promovarea dezvoltatorilor de jocuri video din Romania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.