Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața muncii din România – cele mai bune performanțe din ultimii 30 ani

libertatea.ro
muncitori

"PSD a reușit să îmbunătățească spectaculos situația de pe piața muncii, urmare a aplicării consecvente a programului său de guvernare", transmite partidul de guvernământ într-un comunicat de presă.

Astfel, numărul salariaților din economie este la maximul ultimelor două decenii – peste 5,3 milioane.

Practic, s-au creat câte 412 noi locuri de muncă, în fiecare zi a celor doi ani și ceva, de când coaliția PSD-ALDE a preluat guvernarea țării.

Remarcabil este că peste 80% din creșterea numărului de salariați a avut loc în sectorul privat al economiei, se mai arată în comunicat.

Firesc, somajul a coborât la minime istorice, de la 5,4%, în decembrie 2016, la 3,19, în martie 2019, potrivit Eurostat.

"Efectiv, România a ajuns să aibă cea mai mică rată a șomajului din UE, aproximativ la jumătate față de cea din țările zonei euro.

Această performanță se adaugă altor recorduri europene reușite de guvernarea PSD: cea mai mare creștere economică din UE - de 6,9%, în 2017, cele mai mari producții europene, la porumb și floarea soarelui, în 2017 și 2018.

Dar cea mei importantă și spectaculoasă îmbunătățire este în privința creșterii salariilor și implicit a puterii de cumpărare.

Fondul total de salarii din România ( privat și stat) a atins maxime istorice – 81 de miliarde de euro, în 2018, în creștere cu 21 de miliarde de euro, față de 2016. Aproximativ 73% reprezintă salarii plătite în sectorul privat al economiei.

Sunt date și fapte oficiale, recunoscute internațional, care aruncă-n derizoriu propaganda antiPSD făcută de Iohannis și PNL-USR-PLUS privind o așa-zisă ”eșuare” a guvernării", precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.