Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața serviciilor stomatologice este într-o continuă creștere - City Dent derulează o serie de programe educaționale axate pe profilaxie

city dent

Piața serviciilor stomatologice a crescut de la an la an, atât ca număr de cabinete și clinici, cât și ca valoare, ajungând, anul trecut, la 4.400 de companii active și peste 1.3 miliarde lei cifră de afaceri cumulată a jucătorilor din domeniu, potrivit unor analize Coface.

Totodată, primele trei orașe, care au înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește evoluția pieței stomatologice, sunt București, Cluj și Timișoara.

Față de anii anteriori, se constată o creștere a interesului și preocupării pacienților pentru sănătatea dentară. Astfel, în anul 2018, peste 50% dintre pacienții cu probleme ale dinților și-au planificat vizitele la medic, majoritatea alegându-și dentistul fie pe criteriul încrederii fie pe recomandare, schimbând paradigma criteriului financiar, cum se întâmpla în anii trecuți.

Acest lucru este deosebit de îmbucurător și în același timp, ne demonstrează că programele de educare dentară pe care le desfășurăm, împreună cu alți colegi ai noștri în grădinițe, școli, licee sau la clinicile noastre încep să își arate roadele”, a declarat dr. Rodica Ghionea de la clinica City Dent din București, analizând studiul Coface.

Medicii stomatologi de la clinica City Dent derulează o serie de programe educaționale, în special în rândul copiilor și tinerilor, menite să atenueze efectele nefaste ale unei întrețineri deficitare a danturii, care la vârste fragede derivă din obiceiurile deprinse în familie.

Piața stomatologică post-decembristă, 100% de stat, la vreme aceea, a trecut și ea printr-o serie de modificări și transformări, pot spune chiar dramatice, ajungând, astăzi, majoritar privată. De aceea, știind cât de puține clinici stomatologice de stat mai sunt astăzi, consider că este de datoria noastră, a medicilor dentiști, să ne preocupăm, pe de o parte de stabilirea unui dialog cu instituțiile statului abilitate în care să construim programe de încurajare financiară și educațională în domeniul sănătății dentare, iar pe de altă parte să creștem, în rândul populației, ideea de profilaxie dentară, pe principiul, cu care noi, la City Dent, încercăm să îi obișnuim pe pacienții noștri, ” a preveni este mai ușor, mai ieftin și nedureros decât a repara”, a precizat medicul Ghionea.

Un alt studiu evidențiază faptul că, în perioada 2016-2017, numărul copiilor cu vârsta de până la 3 ani care s-au prezentat pentru prima dată la medicul stomatolog s-a triplat.  De asemenea, a crescut și numărul copiilor cu vârste între 6 și 12 ani care au beneficiat de lucrări dentare, în vederea prevenirii cariilor. Cifrele arată că părinții încep să conștientizeze și să acorde o atenție din ce în ce mai mare prevenției afecțiunilor stomatologice ale micuților lor.

Este motivul pentru care clinica City Dent a dezvoltat programul CITYDENT KIDS, care oferă atât educație dentară cât și tratament dentar la costuri accesibile pentru pacienții copii.

 

Programul CITYDENT KIDS urmărește trei obiective:

  • familiarizarea micului pacient cu atmosfera din cabinetul stomatologic și cu instrumentarul de lucru;
  • educarea părinților și a copiilor pentru a înțelege cât de importantă este menținerea unei sănătăți dentare optime;
  • realizarea unui tratament stomatologic de specialitate oferit de către medicii parodonți ai clinicii la costuri accesibile.

 

Departamentul nostru de pedodonție este format din 3 pedodonți, medici specializați în tratamentele pentru copii de profilaxie, de stomatologie și aparate dentare. Printre tratamentele pe care le recomandăm micilor noștri pacienți se numără: sigilările dentare, care se fac cu o rășină, ce se aplică pe suprafața de masticație a dinților din spate și are rolul de a proteja smalțul de caria dentară și tratamentele ortodontice. Nu este niciodată prea devreme să monitorizăm, pentru copiii noștri, apariția corectă a dinților pe arcade. Ortodontul poate identifica malocluzia – dinții înghesuiți sau probleme de mușcătură -, intervenind apoi în ghidarea erupției corecte a dinților pe arcadă. Cu cât tratamentul ortodontic este început mai devreme cu atât se poate preveni un tratament ulterior mult mai laborios și costisitor”, recomandă dr. Rodica Ghionea.

Iată de ce este important ca tratamentul ortodontic să fie început cât mai repede.

Se îmbunătățește aspectul fizionomic, se îndreaptă dinții, favorizând o curățare mai bună și prevenirea cariilor și a bolilor gingivale, se ghidează erupția corectă a dinților, se corectează problemele de mușcătură, pot fi prevenite unele extracții ulterioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.