Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pia este în România! Furtuna care a devastat Europa face ravagii în mai multe zone din țară

opiniatimisoarei.ro
viscol-sosea

Pia este în România! Furtuna care a devastat Europa face ravagii în mai multe zone din țară

Furtuna Pia, care a devastat Europa, a juns și în România și, iată, că se văd deja efectele distrugătoare. Polițiștii avertizează că se înregistrează ninsoare viscolită pe DN1 - Valea Prahovei, unde carosabilul este acoperit cu zăpadă, și fac apel către șoferi să nu recurgă la manevre riscante, date fiind condițiile meteo și aglomerația.

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că se circulă în condiții de iarnă pe DN 1 Ploiești - Brașov, între stațiunile Sinaia și Predeal, unde ninge viscolit, iar carosabilul este acoperit cu zăpadă.

Recomandăm conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la restricțiile de trafic și la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze sau pe care le vor tranzita şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, chiar cu lanțuri dacă situația o impune!

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire!", a transmis Infotrafic.

"Având în vedere avertizările meteo intrate în vigoare, cu privire la fenomene meteorologice (vânt puternic, viscol, precipitații) care, asociate unor temperaturi mai mici de 0° Celsius, pot influența starea șoselelor prin apariția poleiului, vă rugăm să acordați o atenție deosebită conducerii autovehiculelor.

Pentru a preveni orice eveniment rutier, vă recomandăm:

Conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este permisă doar dacă autovehicul este echipat cu anvelope de iarnă, conform procedurilor în vigoare.

Deplasați-vă cu viteză redusă, atât în localități cât și în afara acestora, pentru a putea observa la timp alte vehicule/pietoni/obstacole ce pot apărea în fața dvs.;

Utilizați luminile de întâlnire în toate momentele zilei, și pe timpul nopții, iar când vizibilitatea este redusă, luminile de ceață;

Asigurați-vă că sistemul de dezaburire și ștergătoarele de parbriz funcționează, și utilizați-le atunci când se impune;

Utilizați sistemul bluetooth al autoturismului sau dispozitivul handsfree, când vorbiți la telefon. Pentru a nu vă fi distrasă atenția de la condus, evitați, pe cât se poate, conversațiile la telefon, în timp ce conduceți;

Nu uitați de poliția rutieră, încercați să aveți răbdare cu ceilalți participanți la trafic și nu bruscați comenzile mașinii;

În zonele aglomerate ale centrelor de cumpărături și în zonele piețelor acordați o atenție deosebită pietonilor și copiilor, care pot apărea brusc, dintre mașini;

Dacă alegeți să plecați din localitate, nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii.

Păstrați în maşină vestă, triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor, și asigurați-vă că aveți la Dvs. documentele personale și ale autoturismului, cu verificarea tehnică valabilă;

Interesați-vă despre starea vremii din localitatea de destinație, stabiliți cu exactitate traseul, verificați starea autoturismului cu care vă deplasați și echipați-vă autoturismul cu anvelope de iarnă, dacă nu ați făcut-o deja;

Asigurați-vă că aveți mai mult combustibil decât ar fi necesar să ajungeți la destinație;

Respectați regulile de circulație rutieră și recomandările polițiștilor", au transmis sâmbătă și reprezentanții IJP Prahova.

Potrivit avertizărilor actualizate sâmbătă de ANM, județul Prahova se află până la noapte, la ora 3.00, sub alertă de vânt și ninsori viscolite. De asemenea, în zona montană înaltă este valabil un cod portocaliu. "În zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită", precizează mesajul transmis de ANM.

Copaci rupți de vânt și căzuți pe partea carosabilă, pe autoturisme și locuințe

În ultimele ore, pompierii din Giurgiu au intervenit pentru înlăturarea a mai multor copaci rupți de vânt și căzuți pe partea carosabilă, pe autoturisme sau locuințe. Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de intensificări ale vântului, până duminică, la ora 03:00.

În ultimele ore, pompierii au intervenit pentru înlăturarea a mai multor copaci rupți de vânt și căzuți pe partea carosabilă, pe autoturisme sau locuințe, anunță ISU Giurgiu.

Pompierii transmit că pe DN5, la ieșire din municipiu, un copac smuls din rădăcină a căzut pe cele două benzi de mers, spre Giurgiu. În cădere, copacul a avariat un stâlp de iluminat stradal, liniile de curent și cablu TV. Un alt copac a fost smuls din rădăcină și a căzut pe șosea, iar un alt copac a căzut peste gardul unei case, blocând accesul în curte.0

Pe DJ 504, un copac de mari dimensiuni a căzut pe șosea și a blocat ambele sensuri de mers. În cădere, una dintre crengile copacului a avariat un autoturism, dar cele două persoane din interior nu au fost rănite.

În localitatea Vedea, un copac a căzut peste acoperișul unei case.

Pompierii au mai intervenit și pe B-dul 1 Decembrie pentru înlăturarea unei bucăți din acoperișul unui bloc.

La toate aceste cazuri au acționat echipaje din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu autospeciale dotate cu accesorii specifice pentru înlăturarea pericolelor.

Reamintim faptul că județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de intensificări ale vântului, până duminică, la ora 03:00. Aceasta se va manifesta prin rafale de 45-60 km/h și pe arii restrânse 70-80 km/h.

CFR Călători anunţă că vremea nefavorabilă îngreunează circulaţia mai multor trenuri

Reprezentanţii CFR Călători an anunţat că circulaţia feroviară între staţiile Petroşani - Crivadia este întreruptă, din cauza unui deranjament la infrastructura feroviară, provocat de vremea nefavorabilă, iar două trenuri sunt afectate, informează sâmbătă CFR Călători.

„Ca urmare a deranjamentului ce s-a produs din cauza vremii nefavorabile, la infrastructura feroviară dintre staţiile Petroşani – Baru Mare hc, a fost suspendată astăzi 23 decembrie a.c., pe distanţa Baru Mare hc – Petroşani şi retur, circulaţia trenurilor R 2710 şi R 2711 Simeria – Baru Mare hc – Petroşani şi retur. Acestea circulă pe distanţa Baru Mare hc – Simeria şi retur”, arată comunicatul de presă al CFR Călători.

De asemenea,ddin cauza condiţiilor meteorologice nefavoabile, sâmbătă, în jurul orei 12:40, între staţiile Petroşani – Crivadia s-a produs un deranjament la infrastructura feroviară (lipsă de tensiune în linia de contact / căderi copaci) ce conduce la întreruperea temporară a circulaţiei pe acest segment.

Sursa citată mai spune că, în acest context, sunt afectate trenurile: IR 1836 Cluj Napoca – Bucureşti Nord care va merge până la staţia Baru Mare şi IR 1823 Bucureşti Nord – Deva care va merge până staţia la Petroşani.

CFR Călători mai precizează că, pentru asigurarea continuităţii călătoriei pasagerilor din aceste două trenuri, se va asigura transbordarea cu mijloace auto între staţiile Baru Mare şi Petroşani şi retur.

Meteorologii au anunţat că, începând de sâmbătă de la ora 10.00, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, viscol şi ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureş şi Transilvania. De asemenea, a fost emisă şi o avertizare cod portocaliu de viscol puternic la peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionale şi Occidentali Ambele prognoze sunt valabile până în 24 decembrie ora 3.00, de când intră în vigoare alte avertizări, potrivit cărora sunt aşteptate intensificări ale vântului în sudul Transilvaniei, vestul şi sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi în dealurile subcarpatice ale Moldovei, până în dimineaţa zilei de Crăciun.

Circulaţie rutieră închisă între Popasul Prislop - staţiunea Semenic şi Telescaun - staţiunea Muntele Mic

Circulaţia trenurilor R 2710 şi R 2711 între Simeria - Baru Mare hc - Petroşani şi retur a fost suspendată, sâmbătă, pe distanţa Baru Mare hc - Petroşani şi retur, din cauza unui deranjament provocat de condiţiile meteo nefavorabile.

"Ca urmare a deranjamentului ce s-a produs din cauza vremii nefavorabile la infrastructura feroviară dintre staţiile Petroşani - Baru Mare hc, a fost suspendată astăzi, 23 decembrie a.c., pe distanţa Baru Mare hc - Petroşani şi retur, circulaţia trenurilor R 2710 şi R 2711 Simeria - Baru Mare hc - Petroşani şi retur. Acestea circulă pe distanţa Baru Mare hc - Simeria şi retur", anunţă CFR Călători, într-un comunicat postat pe site.

Anterior, compania a anunţat că circulaţia feroviară între staţiile Petroşani - Crivadia este întreruptă, din cauza unui deranjament la infrastructura feroviară, provocat de vremea nefavorabilă, iar două trenuri sunt afectate.

"Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, astăzi, 23 decembrie 2023, în jurul orei 12:40, între staţiile Petroşani - Crivadia s-a produs un deranjament la infrastructura feroviară (lipsă de tensiune în linia de contact/căderi copaci) ce conduce la întreruperea temporară a circulaţiei pe acest segment. În acest context, sunt afectate trenurile IR 1836 Cluj Napoca - Bucureşti Nord, care va merge până la staţia Baru Mare, şi IR 1823 Bucureşti Nord - Deva care va merge până la staţia Petroşani. Pentru asigurarea continuităţii călătoriei pasagerilor din aceste două trenuri, se va asigura transbordarea cu mijloace auto între staţiile Baru Mare şi Petroşani şi retur", precizează compania, într-un comunicat postat pe site.

Probleme și în București

Vântul puternic din București a început deja să creeze probleme în trafic, mai mulți copaci fiind puși la pământ de rafalele puternice. Două astfel de incidente au ajut loc în ultimele ore în Capitală.

Conform informațiilor transmise pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”, în ultimele ore 2 copaci au fost doborâți de rafalele puternice. Șoferii din Capitală au informat că arbori au căzut pe:

Splaiul Unirii,

Copac căzut la piața volantă de pe Bulevardul Unirii, pompierii pe prima banda.

Parcul Unirii – în zona pieței volante.

Copac căzut pe Splaiul Unirii, după sediul Fan Curier. A picat peste o mașină în timpul mersului. Fără victime, doar pagube materiale. Pompieri prezenți și poliție!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.