DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Piața auto din România a intrat pe un trend crescător de la începutul anului

masini noi

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 33,5%, în primele patru luni faţă de perioada similară din anul anterior, iar volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei urcat, ca serie brută, cu 4,8%, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică.

Statistica oficială relevă faptul că, în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2020, evoluţia cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a fost influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+77,6%), comerţul cu autovehicule (+38,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+29,2%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+16,9%).

În acelaşi interval, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 29,6%.

Pe de altă parte, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat în primele patru luni o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2020, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+49,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+12,8%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+5,5%), conform agerpres.

Scăderi au înregistrat activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-25,6%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,3%).

Totodată, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele patru luni, a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,2% mai mică comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Datele INS mai arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-6,7%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-4,7%) şi la comerţul cu autovehicule (-1,4%).

În schimb, activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au rămas la acelaşi nivel.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 2,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna aprilie 2021, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 3,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-20,2%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-0,6%). Creşteri au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+14,8%), activităţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor (+8,3%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+4,2%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2021, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 10%.

Datele INS mai arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna aprilie 2020, a înregistrat o creştere cu 107,2%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+128,4%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+99,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+82,9%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+46,2%).

Potrivit sursei citate, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2021, a înregistrat o creştere cu 99,6% faţă de luna aprilie 2020.

De asemenea, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna aprilie 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 348,9% mai mare comparativ cu luna aprilie 2020, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1903,1%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+848,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+386,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+281,9%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+88,5%).

Potrivit datelor INS, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2021 a crescut cu 228,2%, comparativ cu luna aprilie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.