Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața auto din Rusia în septembrie: explozie de vânzări iar mărcile chineze continuă să câştige teren

Russia Beyond
masini-lada

Vânzările de automobile în Rusia au înregistrat în septembrie o creştere de 148,6% în ritm anual, continuând să îşi revină după o cădere dramatică în 2022, a anunţat miercuri firma de consultanţă Autostat, care a precizat că mărcile chineze şi-au majorat cota de piaţă, transmite Reuters.

Industria auto rusească era puternic dependentă de investiţii, echipamente şi componente de peste hotare şi a fost lovită puternic de sancţiunile impuse de Occident după invadarea Ucrainei, astfel că în 2022 vânzările de automobile au scăzut cu 59% iar mulţi constructori auto străini au decis să plece din Rusia, potrivit Agerpres.

Potrivit firmei de consultanţă Autostat, un număr de 110.358 de autoturisme au fost vândute în Rusia în luna septembrie 2023, comparativ cu 44.398 de unităţi în luna septembrie 2022.

Autostat a precizat că şapte dintre primele zece mărci, după Lada, marca principală a producătorului rus Avtovaz, sunt producători chinezi precum Haval, Chery şi Geely, care au intrat pe piaţa rusească pentru a înlocui mărcile occidentale care au plecat. De asemenea, firmele chineze au început să îşi majoreze vânzările în Rusia graţie operaţiunilor de asamblare de vehicule la uzinele abandonate de constructori precum Renault şi Nissan.

Săptămâna trecută, Avtovaz şi-a îmbunătăţit estimările privind vânzările de autoturisme şi utilitare pe piaţa rusească în 2023 până la un milion de unităţi, de la 875.000 de unităţi cât estima anterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.