Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața cripto a creat 19 miliardari până acum, iar numărul lor crește rapid

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

De ce cresc criptomiliardarii în fiecare an?

Adopția pieței cripto este în creștere, ceea ce înseamnă că mai mulți bani sunt direcționați către diverse proiecte cripto. Datorită potențialului de bogăție, oamenii investesc în criptomonede, ceea ce duce la creșterea miliardarilor, conform cointelegraph.com.

Mulți oameni au început să investească în cripto, datorită poveștilor mari de succes care pot fi găsite pe tot internetul.

Piața cripto este o piață foarte volatilă, ceea ce aduce cu sine riscuri și oportunități inevitabile. În ciuda acestui fapt, banii își găsesc drumul către numeroasele noi companii cripto și către companii relativ tinere care dezvoltă aplicații descentralizate (DApps) . Aceste DApps se concentrează pe Web3 , evoluția World Wide Web existent.

Câți criptomiliardari sunt?

content-image

*Vitalik Buterin

În total, există 19 criptomiliardari , dar viitorul va spune dacă Satoshi Nakamoto și Vitalik Buterin se numără și ei printre acest grup de investitori cripto bogați.

Pentru a determina ce este un criptomiliardar, este util să definiți mai întâi acest termen. Este posibil ca un criptomiliardar să fi câștigat avere investind direct în criptomonede sau companii legate de criptomonede. Piața cripto este relativ tânără, așa că există și șansa ca criptomiliardarii să fi devenit atât de bogați printr-o combinație a ambelor posibilități. Prin urmare, nu facem distincție între miliardari atâta timp cât și-au câștigat averea prin lumea cripto.

Dintre acești 19 criptomiliardari, aproape toți și-au câștigat averea din investiții în bitcoin sau propriile companii legate de blockchain. De exemplu, îi puteți găsi pe Alex Atallah și Devin Finzer de la OpenSea, Chris Larsen și Jed McCaleb de la Ripple și Brian Armstrong de la Coinbase printre cei 19 miliardari. Pe listă ar putea fi adăugat Vitalik Buterin , probabil al douăzecilea criptomiliardar, dar averea sa fluctuează prea mult pentru a fi inclusă structural.

Din cei 19 investitori cripto bogați, până la 16 au pașapoarte din Statele Unite. Deoarece identitatea creatorului Bitcoin Satoshi Nakamoto este necunoscută, nimeni nu poate determina dacă există un al șaptesprezecelea miliardar american de criptomonede pe glob. Dacă creatorul necunoscut al Bitcoin se dovedește a fi o singură persoană, atunci, desigur, aparțin și ei pe lista criptomiliardarelor.

Cine este cel mai bogat criptomiliardar?

content-image

*Changpeng Zhao

CEO-ul și fondatorul Binance, Changpeng Zhao, este cel mai bogat miliardar cripto. El are active de peste 20 de miliarde și este printre cei mai bogați oameni de pe pământ.

Cel mai bogat criptomiliardar este Changpeng Zhao, fondatorul și CEO-ul Binance, cunoscut și sub numele de CZ. Se spune că el deține peste 70% din acțiunile Binance, iar aceste acțiuni reprezintă destul de multă valoare. Într-adevăr, Binance este una dintre companiile cripto care deține o cantitate uriașă de BTC, precum și menține în viață visul milionarului cripto al multor investitori cripto, oferind milioanelor de oameni capacitatea de a tranzacționa și de a investi în Bitcoin și altcoins .

Pe lângă participația sa în Binance, CZ însuși are Bitcoin în portofoliul său de investiții. Cu toate acestea, BTC nu este singura criptomonedă pe care CZ o deține; el deține, de asemenea, în privat o mulțime de monede BNB ( BNB ). După CZ pe lista celor mai bogați criptomiliardari se află Sam Bankman-Fried și Brian Armstrong , care sunt fondatorii FTX Exchange și, respectiv, Coinbase. Deci, oferirea de servicii care să răspundă nevoilor oamenilor din industria cripto poate fi o afacere profitabilă.

Pe lângă acești fondatori ai schimbului de cripto, mai există un posibil miliardar, Satoshi Nakamoto, care pare să fie deținătorul Bitcoin. Cu un total de 1,1 milioane BTC, Satoshi deține de departe cel mai mult Bitcoin. Dacă această cantitate uriașă de Bitcoin ar fi suficientă pentru a elimina CZ din Binance, este încă dezbătut.

Nu numai că Binance este și una dintre părțile care dețin cel mai mult Bitcoin, dar activele totale ale CZ sunt, de asemenea, substanțiale. De exemplu, averea lui se apropie de Mark Zuckerberg și Satoshi Nakamoto.

Cine este cel mai tânăr criptomiliardar?

Cel mai recent miliardar cripto este Sam Bankman-Fried, CEO-ul și fondatorul FTX Exchange. Când prețul Etherului ( ETH ) a crescut, Vitalik Buterin, CEO-ul și fondatorul Ethereum, a devenit cel mai tânăr criptomiliardar.

Două fețe cunoscute luptă pentru cine este cel mai tânăr criptomiliardar din lumea cripto. Sunt perioade în care Vitalik Buterin este cel mai tânăr criptomiliardar, dar alternează titlul cu Sam Bankman-Fried. Între cei doi este o distanță de mai mult de doi ani în ceea ce privește vârsta, Bankman-Fried fiind cel mai în vârstă dintre cei doi. Cu toate acestea, vârsta nu este cel mai important factor, dar popularitatea și valoarea ETH este factorul decisiv.

Când prețul ETH crește, valoarea activelor Vitalik crește odată cu acesta. Acest lucru se datorează faptului că Vitalik Buterin deține peste 290.000 de ETH, care este de departe cea mai mare parte a activelor sale. Cu toate acestea, când prețul scade, Vitalik nu mai este miliardar. Cu un preț ETH favorabil, Vitalik este deținătorul titlului, dar în rest, titlul celui mai tânăr criptomiliardar este pentru Sam Bankman-Fried.

Proprietarul FTX Exchange are o avere de peste 22 de miliarde de dolari. Viteza cu care Sam își crește banii nu i-a adus doar titlul de cel mai tânăr criptomiliardar, dar a devenit și cel mai rapid miliardar. Acest titlu a fost deținut anterior de Mark Zuckerberg, proprietarul Meta. Desigur, Sam Bankman-Fried însuși deține și jetoanele ETH necesare și alte altcoins, ceea ce face ca activele sale să valorize mult mai mult.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.