Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața de recuperare medicală din România valorează 250 milioane euro, 70 milioane euro în sectorul privat

Spitalul Sfântul Sava
recuperare medicala

Doar o jumătate dintre cele 2 milioane de pacienţi români care au nevoie în fiecare an de o formă sau alta de recuperare medicală beneficiază de tratament specializat, în vederea recuperării mobilităţii şi independenţei, arată o analiză realizată de fondul de investiţii de growth Agista. Fondul a achiziţionat recent un pachet minoritar în cadrul Centrokinetic, una dintre cele mai apreciate clinici de ortopedie şi recuperare medicală din Bucureşti. Potrivit Agista, piaţa de recuperare medicală din România este estimată la 250 milioane euro, din care 70 milioane euro în sistemul privat.

”Doar o jumătate dintre cele 2 milioane de pacienţi români care au nevoie în fiecare an de o formă sau alta de recuperare medicală beneficiază de tratament specializat, în vederea recuperării mobilităţii şi independenţei”, se arată în concluziile unei analize realizate de fondul de investiţii de growth Agista, care a achiziţionat, recent, un pachet minoritar de peste 30% în cadrul Centrokinetic - una dintre cele mai apreciate clinici de ortopedie şi recuperare medicală din Bucureşti, conform news.ro.

Motivele pentru care aproximativ un milion de români nu beneficiază de recuperare medicală ţin fie de listele lungi de aşteptare, de echipamentele şi procedurile învechite din clinicile şi spitalele administrate de stat, fie de numărul insuficient de clinici private care să ofere servicii de calitate pacienţilor.

“Din analizele noastre, în jur de 60-70% dintre cei care fac recuperare medicală folosesc serviciile clinicilor şi spitalelor de stat, iar restul de 30-40% sunt pacienţi trataţi în centrele private, numărul acestora din urmă fiind, însă, în continuă creştere. De altfel, piaţa privată de recuperare medicală din România este foarte fragmentată, cu aproximativ 400 operatori, dintre care 100 sunt doar în Bucureşti. Sunt multe clinici de recuperare şi în alte oraşe mari ale ţării, cum ar fi în Cluj-Napoca sau Timişoara, unde am găsit aproximativ 30 astfel de clinici“, spune Dragoş Dărăbuţ, senior investment manager Agista.

Terapia fizică se bazează pe evaluarea funcţiei motorii a pacientului şi pe activitatea fizică prescrisă pentru a trata şi recupera organismul uman. Conform Colegiului Fizioterapeuţilor, piaţa de recuperare este împărţită în fizioterapie, fiziokinetoterapie, kinetoterapie şi balneokinetoterapie. Aceste forme de terapie sunt recomandate la orice vârstă, încurajând pacientul să-şi gestioneze afecţiunile şi să-şi recupereze mobilitatea şi independenţa, chiar şi după încheierea tratamentului fizioterapeutic.

 

”În România, în fiecare an, sunt aproximativ 2 milioane de pacienţi care au nevoie de recuperare medicală. Fie că vorbim despre pacienţi care au suferit intervenţii chirurgicale, pacienţi care au suferit forme grave sau uşoare de accidentare, pacienţi cu probleme cronice sau care au primit un diagnostic specific, doar jumătate dintre aceştia beneficiază de o perioadă de recuperare medicală. La Centrokinetic, ne dorim să oferim unui număr cât mai mare de pacienţi acces la o recuperare medicală corectă, iar, alături de Agista, suntem convinşi că ne vom îndeplini acest obiectiv”, spune Bogdan Andrei, director medical şi fondator Centrokinetic.

Agista s-a alăturat recent Centrokinetic în calitate de partener strategic de dezvoltare cu expertiză consistentă în zona de scalare a business-urilor, cu obiectivul de a transforma reţeaua de clinici în lider regional pe segmentul de recuperare medicală, alături de fondatorul său, dr. Bogdan Andrei, şi de întreaga sa echipă.

Fondată în 2016 de medicul Bogdan Andrei, reţeaua de clinici medicale Centrokinetic a depăşit anul trecut o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro, cu o EBITDA de 600.000 euro.

Centrokinetic oferă servicii de recuperare medicală pentru adulţi şi copii, cu o echipă de peste 110 medici şi terapeuţi specializaţi în afecţiuni ortopedice şi neurologice, având trei clinici localizate în Bucureşti.

Fondul de investiţii de growth Agista, în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, un brand lansat de Impetum Group, susţine prin capital şi know-how acele IMM-uri româneşti ale căror produse şi servicii sunt sau devin esenţiale pentru societate. Cu specific de acţionar minoritar, Agista investeşte tichete între 2 şi 5 milioane euro şi acţionează ca un investitor ancoră, cu rol strategic, având reprezentant în board-ul companiilor din portofoliu.

Agista investeşte în toate domeniile de activitate, dar urmăreşte preponderent industriile: IT&C, healthcare, reciclying şi agritech. De la lansarea şi până în prezent, AGISTA a investit în Centrokinetic, Bittnet Group, Eplus Smart Energy, Dendrio Solutions, GRX - de curând FORT şi Top Tech.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.