Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața europeană a gazelor naturale va rămâne restrânsă în 2023

Euronews
UE gaze

Piața europeană de gaze naturale va rămâne din nou tensionată în 2023, deoarece stocurile vor trebui refăcute în timpul verii, fără aprovizionarea obișnuită din Rusia, potrivit directorului general al TotalEnergies, Patrick Pouyanne, anunță hellenicshippingnews.com.

"Europa va primi mai puțin gaz rusesc decât în 2022 și va trebui din nou să reimporte masiv GNL", a declarat dl Pouyanne pentru ziarul belgian L'Echo. "Situația va deveni din nou mai tensionată".

Regiunea a reușit să mențină stocurile de gaze mai pline decât în mod normal până acum în această iarnă, deoarece vremea neobișnuit de blândă a redus cererea, în timp ce importurile de gaze naturale lichefiate au rămas puternice. Stocurile vor încheia iarna pline în proporție de aproximativ 50% și au fost achiziționate suficiente gaze pentru a umple din nou depozitele cu mult timp înainte de iarna viitoare, potrivit BloombergNEF. Optimismul a împins prețurile la gaze în jos cu aproximativ 30% în ultima lună.

Cu toate acestea, reducerile profunde ale aprovizionării rusești rămân o preocupare. Aceasta sporește concurența Europei cu Asia pentru GNL, iar cererea mai mare din această regiune ar putea face mai dificilă procurarea încărcăturilor cruciale necesare pentru a umple din nou stocurile.Dl Pouyanne a declarat că țările europene ar trebui să diversifice furnizorii de energie, în special prin contracte pe termen lung.

El a mai spus că nu există riscul de penurie de motorină în regiune. Total va pune în funcțiune toate rafinăriile sale, inclusiv în Arabia Saudită, pentru a prioritiza aprovizionarea Europei. Dar a avertizat că acest lucru va aduce costuri suplimentare de transport. "Este întotdeauna aceeași poveste, există oferta, dar există și prețul".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.