Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piaţa forţei de muncă din Spania se îmbunătăţeşte după adoptarea reformelor

angajati

Piaţa forţei de muncă din Spania a rezistat în martie creşterii inflaţiei şi grevei şoferilor de camion, înregistrând o scădere a şomajului, arată datele publicate luni, ajutată parţial de reformele menite să reducă folosirea contractelor temporare, transmite Reuters.

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă s-a redus în martie cu 0,09%, comparativ cu luna precedentă, ajungând la 3,11 milioane, arată datele Ministerului Muncii.

În martie, au fost create în Spania 23.998 locuri de muncă, o creştere cu 0,12% faţă de februarie.

Conform datelor ajustate sezonier, numărul persoanelor înscrise în programele de securitate socială a ajuns la 19,96 milioane, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, după şapte luni de creştere consecutivă, a anunţat separat Ministerul Securităţii Sociale.

De mulţi ani Spania se confruntă cu un şomaj ridicat, în condiţiile în care aproape un sfert dintre angajaţi au contracte temporare. În februarie, rata şomajului în Spania, de 12,6%, era cea mai ridicată din Uniunea Europeană, conform Eurostat.

În decembrie, Guvernul de la Madrid a aprobat o reformă a pieţei muncii, care limitează folosirea legală a contractelor temporare şi promovează schemele de protejare a angajaţilor, cum ar fi şomajul tehnic, pentru a evita concedierile permanente, potrivit Agerpres.ro.

În martie au fost semnate în Spania 1,7 milioane de noi contracte de muncă, din care o treime permanente, ceea ce reprezintă o creştere cu 148% faţă de perioada similară din 2021, conform datelor Ministerului Muncii.

Rata inflaţiei în Spania a urcat la 9,8% în martie, în urma majorării preţului energiei şi al alimentelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.