Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața imobiliară din București bubuie: valoarea terenurilor cumpărate s-a dublat față de 2019!

Agora
constructii imobiliare

Dezvoltatorii au cumpărat în ultimii doi ani şi jumătate terenuri în valoare totală de 720 milioane euro în Bucureşti, nivel aproape dublu faţă de perioada 2017 - 2019, fapt ce demonstrează apetitul pentru noi proiecte imobiliare, potrivit datelor companiei de consultanţă Cushman & Wakefield Echinox. Cei mai activi dezvoltatori din punct de vedere al achiziţiei de terenuri au fost cei prezenţi pe segmentul rezidenţial, planurile acestora vizând construcţia a peste 30.000 de locuinţe pe terenurile achiziţionate, scrie Mediafax.

De asemenea, jucatorii de pe piaţa industrială şi logistică au finalizat tranzacţii de terenuri cu o suprafaţă totală de peste 1,2 milioane de metri pătraţi în aceeaşi perioadă, pretabile pentru dezvoltarea a mai mult de 500.000 de metri pătraţi de spaţii industriale. Reţelele de retail, în majoritate cele germane, respectiv Kaufland, Lidl, Rewe (Penny), au continuat să cumpere terenuri, în dorinţa de a-şi extinde portofoliile din România.

În total, în intervalul analizat (2020 – S1 2022) suprafaţa de teren tranzacţionată a fost de aproape circa 4,7 milioane metri pătraţi (470 de hectare), fiind analizate 85 de tranzacţii, cu o valoare medie de aproximativ 8,5 milioane de euro. Cumpărătorii cu capital românesc au rămas cei mai activi, cu 73% din volumul tranzacţionat, dezvoltatorii străini, mai ales cei care vizează investiţiile în clădirile de birouri, fiind descurajaţi de impredictibilitatea în ceea ce priveşte autorizarea proiectelor, dar şi a costurilor de construcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.